Thursday, November 14, 2013

Tempat practical



Assalamualaikum wbt

dear dairy 

hmmmmmmmmmm... bersyukur ke hadrat ilahi sebab Allah dengan doa di setiap solat ku ini. hihih alhamdulillah di permudahkan urusan. betul kata rasulullah saw jika kau yakin dalam setiap perkerjaan mu kerana Allah Taala in sha Allah Allah sentiasa bersama mu sedekat mana pun mungkin. ya Allah bersyukur kerana di limpahi rahmat yang tidak terhingga nikmatnya ini ! okay sebelum nak mengarut macam-macam baiklah saya teruskan penceritaan pasal berita gembira ni. korang mesti da baca entri lepas yang saya dah masuk semester ke lima dalam erti kata yang lain dalam tahun akhir di University Kolej Poly Tech mara kuala lumpur. ! alhamdulillah .. tak sangka da nak habis da saya stdy dekat sini. susah senang lelah penat semua dah rasa mcm mana stdy diploma hahahha !! 

INDUSTRIAL TRAINING 

banyak jugak tempat yang saya apply termasuklah media prima TV3, TV ALHIJRAH, risda , technip (company oil n gas ) masalahnya saya punya pointer tak macam budak-budak dekan yang pandai lagi bijak sana . hihihih tapi orang kata kalau kita try tak salahkan kalau dah rezeki and Allah izikan rezeki kita kat situ memang akan terjadilah kan ! hihihih. apa pun skrg ni saya focus pada yang satu nak cerita sikit pasal apply kat mpaj tu. hahaha apply sehari jew alhamdulillah dapat feedback ! saya akan sentiasa appriciate dengan kerjasama yang orang-orang pernah bg kerjasama dengan saya .. see Allah bagi kesenangan kalau kita sentiasa berdoa dengan Allah ! ya Allah thanks sesangat !! 

okay dah sebulan hantar application ke tv alhijrah, risda and alhamdulillah saya dapat risda ! ya Allah ni lagi yang di tunggu-tunggu sebab kan risda memang sangat bagus dari segi job rotation. banyak jugak senior cakap yang bagus sesangat kalau dapat practical kat risda ! hihihihi rasa sangat bahagia sebab Allah dengar doa saya selama ini. terima kasih ya Allah atas setiap nikmat yang telah engkau kurniakan . eh okay la sampai sini jew cerita nak share kalau nak share bebanyak memang tak cukup berpage-page nak taip tapi kan sangat rasa mcm Allah sangat sedih sebab dah nak tinggalkan zaman diploma . hmmm.. hish memang sedihlah !! sebab tinggalkan kawan-kawan . apa pun selamat maju saya ucapkan kepada semua kawan-kawan yang pernah duduk setable stdy makan bla bla bla hahaha.. okay bebel da. 

2 comments:

  1. All the best utk practical. Akak dulu dapat elaun tapi tak banyak. Ada member tu dapat elaun sampai 600. Ada juga yang perform baik, before habis belajar dipanggil untuk kerja tempat practical. So buat sehabis baikla. Kalau nak habis nanti, biar tinggalkan tempat practical saat kita disayangi, baru akan ada yang rindu. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. jazakhallahu khair akak <3 !! hihih tu la doakan saya iya .. terima kasih kerana sudi membaca entri ini <3

      Delete