Thursday, December 26, 2013

Holiday short time jew..



Assalamualaikum w.b.t

dear dairy ,

kehidupan weyh. kalau dah banyak kerja tuh banyak sangat kerja. kalau dah duduk rumah senyap tak bergerak, tak buat kemain tak buat apa. hishh............ apa pun lagi beberapa hari jew dah nak masuk alam practical. so not bad kalau aku nak cakap yang mana aku ni jenis rasa mcm excited semacam jew kan . hahahah.. biasalah orang kalau baru nak menempuh mcm ni lah ceritanya.

Sebenarnya mcm banyak benda nak cerita. hahaha .. di waktu hujung minggu yang lalu *ayat skema bak hang* hahahaha.. aku and abg n kakak kesayangan, kakak ipar, abg ipar and anak-anak buah takde kerja g mnedaki gunung yang tinggi *GENTING HIGHLAND* nice to say that really not bad whether on there tapi masalahnya ramai sangat manusia sampai aku pun tak main satu apa pun permainan di atas tu and sekadar mengejar anak-anak buah yang nakal *alah biasalah budak baru nak membesarkan ?* aku rasa tak nakal pun sebab ada budak yang lagi nakal dari itu. so apa pun sekarang ni kena lebih bersabar dengan anak-anak comel ni. ya Allah budak-budak kalau dia nakal mcm mana pun sape sanggup nak pukul kan ?? memang tak sanggup weyh.. *Anugerah anak*

**********************

Jangan tanya pasal ticket kat aku sebab aku tak tahu pun sebab tu semua di sponsor oleh kakak and abg aku. yelah aku ni kan anak bongsu, student lagi hahahaa mana nak ada duit kalau ada pun ngam-ngam nak makan untuk diri sendiri jew hahahaa.. okay apa pun dengar ceritalah kan Genting highland nak bukak Universal Studio Malaysia dekat sana. that why la out door park di tutup so aku sempat jugak jenguk. aah memang habis dah kena roboh *maaf la tak sempat pulak nak amik gambar* hahaha. so itu jewlah yang aku tahu dari info-info yang berkenaan. kalau kau orang nak cari info ce try google. alah aku tau pun sebab ayah and abg first aku tuh part time bawak teksi . eh ayah aku memang full time so diaorang ni kalau tempat-tempat pelancongan memang pakar sikit .. so aku dgr jelah cerita abg aku tu. tapi dari pandangan aku memang baguslah kalau diaorang buat kat Sana sebab tempat ngam sejuk and aku akan jamin mesti ramai feeling-feeling macam kat USA, KAN ?? tapi tarikh jangkaan siap tu im not sure.. korg bole try search ..

so kitaorang naik dalam pukul 10.30 am and sampai dalam 11.45 am sebab rumah aku dengan genting takdelah jauh mana pun iya.. mrr2-----------straight jew sampai tol gombak. hahahaha.. so memang senang sikit perjalanan kami. apa pun kami balik dalam pukul 3.30 pm sebab akak aku dah pening and plus aku pun memang rimas tempat ramai-ramai orang ni yelah weyh.. ramai orang satu dengan ada kes budak hilang dalam 4-5min depan aku n adik beradik aku tu terus jadi lesson buat kami. tak larat nk mengejar hero and heroin abg aku .. hahaha nakal weyh eh bukan nakal tapi diaorg bijak. bdk kalau aktivif bijak .. *Harap Maklum* so kami ambil keputusan untuk pulang dengan lebih awal. so balik and sampai rumah dalam pukul 4 nak ke 5.45pm .. sempat jugak tidur kejap then malam tu kuar balik g amik barang online kakak aku shopping katanya. hahahaa then makan-makan and terus aku hempukkan diri di atas lantai ruang tamu rumah kakak aku and mmg tak sedarkan diri smpai lah ke pagi. hish sakit badan jugak malam tu sebenarnya T_T


No comments:

Post a Comment