Friday, December 20, 2013

Rezeki Punya Pasangan



Assalamualaikum wbt,

Dear dairy ,

Kalau baca blog-blog and baca status kawan-kawan aku banyak yang dah nak kahwin. tu aku cakap zaman berkawan-kawan dalam sessi umur aku ni dah takde makna dah tulah terus kahwin je orang sekarang ni. Tapi orang cakap rezeki jodoh tu Allah dah aturkan setiap HambaNya ketika di dalam rahim ibu lagi. Tapi jangan putus asa bagi yang tiada jodohnya sekarang ..

Ramai kalau aku gathering ex schoolmate ke apa ke kan mesti tanya eh kau dah ada ke ? *aku tanya balik, eh ada apa ?* ahahah biasalah aku ni jenis suka melawak bangang sikit. tapi apa pun biarlah diaorang. asalkan korang tahu couple dalam islam memang di larang. karang meleret kepada chatting, meeting, dating. last sekali bunting. ha tak pasal. aku berpegang kukuh pada Apa yang Allah dah tetapkan pada aku. walaupun aku tak punya teman istimewa saat ini aku bahagia sebab Allah hadirkan satu perasaan bersungguh-sungguh pada aku and excited tak terhingga kalau aku nak solat. kenapa nak tau ?? sebab nak share ngan Allah and nak cite semua benda kat Allah pasal aktiviti harian aku. ramai orang salah tafsir, solat tu sebab nak rapatkan hubungan dgn Allah, iya benar. and satu lagi sebab nak dating dengan Allah. sweet weyhh. malas nak cite kemanisaannya. ce try tengok...

bak kata kak ena , banyak jugak entri2 dia bagi inspirasi kalau kena bayar dgn nikmat yg patut dia dapat and nikmat yg telah Allah sediakn untuk dia skrg pun dia sanggup. orang cakap kalau kita redha kita akan tenang. tipu cakap aku tak pernah bercinta. rasanya dah banyak entri aku berbau sedih sebab frust putus cinta dgn lelaki. *zaman jahiliah*

zaman bercinta bagi aku dah habis. cintakan manusia ni takde keuntungan. last2 diri sakit. hati jadi keras. kalau cintakan Allah ni. masyallah !!indah dia susah nak ungkap dengan kata-kata. aku try cari balik ex-ex lama aku. bukan nak menunjukkan tapi matlamat aku satu hari nanti aku nak say sorry and nak cakap saya dah maafkan semua doa awak kat saya sebab itu lah yg lebih menenangkan hati manusia bila memaafkan org sebab apa tau tak ? sebab time putus cinta dulu habis menyumpah seranah .. *zaman jahiliah* tapi sekarang manusia ni selalu berpura-pura. kan kan ?? konon nak cinta suci walhal cinta Allah pun dak kenal..


so apa pun bersyukur lah kerana kalian masih punya masa nak spend time sorg2. punya masa nak keluar jejalan seseorang. xdelah nak fikir nak celebrate hari jadi kekasih ke apa ke. dan jimatkan cos nak dating hahaha.. heipp !! jgn dating cara haram tak baik. dating cara halal.

wsalam

No comments:

Post a Comment