Thursday, December 12, 2013

TEMPAT PRACTICLE

Assalamualaikum w.b.t

Dear dairy,

Allahuakhbar! alhamdulillah syukur ke hadrat illahi kerana Allah permudahkan usaha dan setiap kerja dalam kerja sehariaannya. alhamdulillah. okay .. nak cerita sikit pasal tempat practical nak cite kalau nk sikt memang panjang sebab iyalah hahaha dari sem 1-5 tak sangka sampai ke tahap ini dah kejayaan yang dah berjaya saya tempoh sebab dulu sangat tak sangka bole habiskan diploma dalam bidang and course yang memang tak terfikir. itulah org cakap manusia hanya merancang Allah SWT yg menentukannya. tempat practical yang sangat-sangat di tunggu memang di tunggu sangat . okay .. di sebalik nk membebel okay lah jum kembali menerjah kepada topic asal. okay sebenarnya memang banyak sangat apply kat company yg dari kecik-kecik and ke company yang besar-besar. alhamdulillah doa, usaha, tawakal. so itu yang di ajar bila mana kita sebagai seorang islam ini yang kena practickan dalam kehidupan seharian kita.

Ada jugak kawan-kawan yang mana memang dah nak putus asa pasal semua benda ni tapi tulah saya meamng bantu mana yang bole di bantu sebab itu kan kawan-kawan mana tau satu hari ini kita senang mana tau nanti di kemudian hari Allah jadikan kita susah entah di hari itu mereka yg Allah hadirkan dalam menyelesaikan dan tolong kita kan ?? ok dah habis bebel pasal part tu. ok saya ada apply risda, mpaj , tv alhijrah. alhamdulillah kerana saya memang dapat feedback yang positive . alhamdulillah . mpaj, tv alhijrah tp apa pun yang perlu di pilih hanyalah 1. so saya dengan bebesar hati memang terus berharap dengan risda. and sebab itulah yg bagus dan ada jugak dengar daripada senior-senior yang mana di risda job rotation dia kasi kat students memang bagus and cara dia train students memang sangat bagus.alhamdulillah sebab dapat risda walaupun result takde la power mana pun hahaha .. *malu nak khabar kita nya reslut* tapi orang cakap kalau dah rezekikan ?? memang itulah yang telah di tulis Allah . and kita ni sebagai hamba-Nya kenalah berusaha .


1 comment: