Monday, January 6, 2014

Vitamin C rosehip

Assalamualaikum

dear dairy



*GMBR GOOGLE


memandangkan zaman sekarang ramai sangat manusia nak putih flawless la apa la merepek2 tu so boleh la amik Vitamin C Rosehip (Live-Well) apa pun ni nak bgtau ramai sebenarnya yang dah kena tipu entah kenapa weyh sekarang semua orang nak berniaga tapi masalahnya semua nya menipu. aku tak faham kenapa. ingat baik ke ha korg amik untung lelebih tu ??

so tak payah cakap banyak tu semua diaorang boleh jawab sendiri dengan diri sendiri dengan Allah apa pun kita yang sebagai pengguna ni kenalah sentiasa menjadi pengguna yang bijak bestari .. macam ada lah saya terfollow ada seorang ig beauty ni yang paling tak tahan ni siap buat nama product sendiri pulak tu tapi masalahnya diaorang ciplak barang orang. Allah kot iya pun kalau nak berniaga jangan lah sampai buat mcm tu kak. apa pun mohon berhenti menciplak harta dan hak cipta terpelihara. hahaha.. sama-sama kita mohon doa agak kakak tu sedar apa yang dia buat.

korg kalau yg mana nak pemalas nak beli kat i please la jangan tertipu and rajinkan diri kaki semua tu g singgah farmasi berdekatan and korg akan dapat dengan harga yg sangat berbaloi.. RM68.90 DI GUARDIAN PUN ADA .. DGN 210 BIJI 
BERBANDING BELI KAT IG BEAUTY. I BOTOL RM60 30 BIJI ONLY. 
DAN YANG PALING PENTING KITA TAK TAHU TAHAP KEBERSIHAAN CARA PACKING MEREKA. SO AWAS !!




*GAMBAR GOOGLE 

dan ini botol yg bersesuaian and selamat untuk kalian bawa kemana-mana. 
dan packing pun tahu selamat kan :) 
so apa lagi tunggu jangan terus tertipu pergi jew guardian sekarang. 


ok meh story sikit pasal vitamin ni

- Menghilangkan parut jerawat- Melicinkan kulit- Mengecutkan jerawat- Mencerahkan kulit- Kulit nampak glowing- Mengatasi masalah kulit kering- Mengatasi masalah bibir merekah- Mengatasi masalah kulit- Melembapkan kulit- Menegangkan kulit

dan juga bagus untuk : 


1) Meningkatkan tahap imune system
2) Mengurangkan Gejala Selsema
3) mempercepatkan pemulihan luka
4) sihatkan gusi
5) merawat asma dan elergi
6) elakan dari cataract
7) elakan dari sakit jantung dan beberapa jenis cancer
8) bina collagen untuk kulit supaya lebih segar dan licin

Selain itu, ia juga membantu untuk :
- Menghilangkan demam selsema
- Mengatasi masalah resdung
- Sesuai untuk lelaki dan perempuan ( termasuk perempuan mengandung)

* Untuk perempuan mengandung, ia dapat membantu untuk menambahkan susu badan di samping melembabkan kulit
ADA KELULUSAN DARI KKM :)
Kenapa GNC Vitamin C 1000mg (TIMED RELEASE) ni bagus??
Tak seperti kebanyakkan Vitamin C yang anda boleh beli dengan harga yang amat murah.
 GNC Vitamin C ni memang berkualiti sebab…
-Tidak gula, Takde kanji , Tiada Pewarna Tambahan, Tiada Perasa Tambahan ,Free Sodium, Tiada TEPUNG , Tiada jagung , Tidak mengandungi produk tenusu , Tidak mengandungi yis.

Very special yea! Suitable for VEGETARIAN! *Have to keep in fridge.

Pengambilan L-Glutathione perlu diamalkan bersama Vitamin C untuk kesan yang lebih baik.

Vitamin C yang mana satu patut saya beli? APA BEZANYA SLOW RELEASED & BUFFERED??
Soalan ni selalu diajukan oleh mereka yang begitu teliti sewaktu nak membeli Vitamin C.
BUFFERED Vitamin C bermaksud, non-acidic. Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah gastric yang serius.

SLOW RELEASED/TIMED RELEASE pula bermaksud,kandungan  Vitamin C diserap perlahan-lahan kedalam tubuh dalam jangka masa 4-6jam. Jadi, kalau nak memilih Vitamin C, pilihlah SLOW RELEASED/TIMED RELEASE kerana tubuh kita hanya memerlukan beberapa mg sahaja dalam satu-satu masa. Maka, slow released ni membantu dos Vitamin C yang kita ambil diserap perlahan-lahan, bukannya sekaligus (merugikan, sebab Vitamin C berlebihan hanya akan dikumuh melalui urin).
***1biji bersamaan 1000 mg = 14 biji buah sunquick****

***Vitamin c adalah vitamin yang paling popular yang biasa dimakan untuk mengelakkan selsema dan tahukah anda bahawa vitamin c juga banyak kebaikan dan kelebihan lain kpd kesihatan kita...

~ memberi effect kulit yang sekata,cerah dan lembab( kulit muka n badan cerah sekata..nanti xde la muka cerah tapi tangan xberapa nk cerah)

~ sesuai untuk ibu mengandung

~ untuk merawat jerawat di wajah dan badan

~ menguatkan gusi dan gigi..

APA VITAMIN C BOLEH LAKUKAN UNTUK ANDA?
Kulit dan Kulit Muka - Fungsi Vitamin C yang terkenal adalah rumusan kolagen iaitu bahan protein yang mengikat sel-sel. Ia penting bagi pembaikan semula dan pertumbuhan tisu, sel, gusi, pembuluh darah, tulang dan gigi. Vitamin C mempercepatkan pemulihan luka, melecur dan gusi berdarah. Penyembuhan selepasa pembedahan adalah lebih cepat dengan pengambilan Vitamin C yang tinggi.

Antioksidan - Vitamin C merupakan antioksidan yang menolong mengeluarkan toksin dalam darah dan mempunyai kesan anti penuaan. Ia amat berguna bagi menentang jangkitan, menghalang serangan virus dan bakteria, mengurangkan kesan alergi. Bagi perokok Vitamin C menghapuskan keracunan nikotin.

Tindakan Kardiovaskular - Vitamin C mengurangkan pembekuan darah dan menolong menurunkan kolesterol dalam darah. Ia juga menolong menyerap zat besi dan meningkatkan hemoglobin dalam darah.
VITAMIN C BERFAEDAH UNTUK :

* Memperbaiki kesihatan kulit muka.
* Ekzema, dermatitis, masalah kulit.
* Batuk, demam selsema, jangkitan.
* Warga tua.
* Mereka yang mengambil antibiotik dan menjalani perubatan.
* Wanita yang mengambil pil perancang.
* Perokok dan mereka yang mengambil alkohol.
* Pesakit kencing manis.
* Pembentukan gigi,tulang,tisu bawah kulit dan rawan yang sihat.
* Mengekalkan sistem imunisasi badan yang kuat
* Mencegah barah & penyakit kronik yang lain

21 comments:

  1. Sis kalau makan vit c ade pntg x ?? Cth nye ade x mknn y xbole dmakan lpas kita start mkn vit c ??

    ReplyDelete
  2. Salam Amira.Amira minat makan vitamin C.Akak nak Share satu jenama yang sangat berkesan,sangat selamat dan semulajadi.Jemput singgah blog akak yer.Tq Amira

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ada jual dear 100% original Dan harga mampu Milik. Whatapps says 0129417195
      RM34 only !!! post semenanjung RM6 .
      Ss RM10

      Delete
  3. salam dear...
    yang awak cakp kt gardian ada jual tuh.. sama jenis yer dengan vit c roseship? thanks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ada jual dear 100% original Dan harga mampu Milik. Whatapps says 0129417195
      RM40 only !!! post semenanjung RM6 .
      Ss RM10

      Delete
  4. Assalam..sy da cri kat guardin tp x jmpa pn..org jual on9 mahal sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ada jual dear 100% original Dan harga mampu Milik. Whatapps says 0129417195
      RM40 only !!! post semenanjung RM6 .
      Ss RM10

      Delete
  5. Beli brand Mega Nat C, kandungan rosehip dan ascorbic asid lebih baik dari online punya as I consume both to compare. Price pun way cheaper dari yang jual rm60 untuk 30tabs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli kat online atau di watson guardian?

      Delete
    2. Beli kat online atau di watson guardian?

      Delete
    3. Beli kat online atau di watson guardian?

      Delete
  6. Anonymous apa fb awk

    ReplyDelete
  7. jenama ape vit c yg jual kt guardian tu....

    ReplyDelete
  8. Knp x try shaklee punya vit c..its also contain rosehip.plus skrg new improve formula.they also got the one slow release vit c..price is very affordable.Rm40 je for 90tablets

    ReplyDelete
  9. Knp x try shaklee punya vit c..its also contain rosehip.plus skrg new improve formula.they also got the one slow release vit c..price is very affordable.Rm40 je for 90tablets

    ReplyDelete
  10. Memang oun sama yg kat gurdian tpi tak baik tuduh orang ambil untung banyak-banyak. Tak boleh sama kan kuantiti owner produk di guardian ambil banyak mana dengan seller online ambil. Kalau contoh dia ambil 1000biji rm600 tak masuk postage, kos botol dan sticker lagi. Dan brpe pula dia nak tolak kat agent dan stokis? Dropship mcm mana ?selalunya bila dh ada agent,stokis atau drop ni owner ambil sikit je untung rm5-10. Saya tahu sebab saya peniaga online. Yg jual di guardian tu dia ambil sekali botol,kkm,gmp,token,artwork, dan dengan kuantiti yg AMAT BESAR melebihi 50000 ribu biji. Sedangkan peniaga online ambil 1000-10000ribu sahaja. Dan asing-2.. Tak baik lah. Lainkalii selidik dan belajar selik belok dunia perniagaan. Baru bagi pendapat dan pandangan. Kesian peniaga online lain.

    ReplyDelete
  11. Nak tye vit c live well tu ade ke y ori n x ori.. nak tengok cemana? Colour pills dy ke??

    ReplyDelete