Thursday, May 29, 2014

erti kesabaran

arggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhh....

Kadang aku penat hendak jadi wanita super cool,
buat diri rasa teruja dengan benda yang kau sendiri kurang pasti ,
kadang kita akan rasa rendah diri bila sendirian ,
besarnya ujian Allah untuk aku..

tapi baru sikit................

panjang lagi perjalanan hidup aku.
masa bakal menjamah usia.
aku sendiri kena focuskan arah hidup aku
kenapa nak kisah pasal celakanya mulut manusia...
itu kau panggil kawan ?

setelah sekian apa yang kau lakukan
setelah apa yang kau korbankan kesabaran kau demi menelan setiap perubatan hina mereka??
cukup sehingga ini aku tetap rasa ada yang terkurang di dalam hati kalian,
hinaan demi tomahan, kau lontarkan bagai aku tiada perasaan .

aku korban kesabaran aku

aku rela jadi mangsa korban .. tapi aku perlu kuat mungkin barang kali ini ujian pencipta.

setiap apa yang Tuhan datang kan di dalam hidup kita semua bersebab .
tidak ada satu pun yang tidak bersebab ,
aku hanya mampu sabar. makin aku luahkan beranak-anak ketidak puas hati kalian ..,

satu lawan 4 .mana nak menang ..


Wednesday, May 21, 2014

21 tahun

dear dairy ,

Alhamdulillah di beri masa 7, 665 hari untuk teroka dunia ini. Allah maha pemurah , Maha Penyayang, Maha penyayang dan Maha memeritah kerajaan di langit dan di bumi engkau pemilik segalanya. tidak terluah pujiaan ke atas mu wahai tuhan Pemilik segalaNya. alhamdulillah kerana masih di sini masih di beri kekuatan untuk terus berjuang dalam mencari bekalan di dunia akhirat. tapi manusia kadang lalai dengan dunia ini. kadang lalai dengan semua yang ada di depan mata.

Aku kadang rasa mcm aku tak layak nk bersuka ria sedangkan aku masih tak puaskan hati sang kekasih yang aku yang Maha layak menerima dan mendapat cinta aku yang sebetulnya. hmmmmmmm...... apa pun aku berserah kepada Maha penerima cinta ku yang paling tinggi dan paling layak. tak sangka umur dah makin melonjak naik dan semua perkara dan pengalaman hidup banyak mematangkan aku. alhamdulillah syukur kehadrat ilahi . kerana memberi aku peluang untuk semua ini.

Okay sambutan hari lahir dari keluarga tercinta memang dah buat awal sebab dalam hujung bulan 4 abg saya punya birthday dan awal bulan may 1 may iaitu hari pekerja adalah hari jadi bff a.k.a akak kesayangan. happy birthday ! semoga Allah panjangkan umur kalian dan sentiasa hidup mencari berkat Allah swt dan sentiasa di lindungi dan di murahkan rezeki buat kedua-dua insan tersayang...

dari sahabat terkasih terlebih sayang. buat nurul ain ishak, fauzan & akmal eh tak sangka korg sweet sangat siap buat birthday surprise kat aku datang memalam nk lepak bawak cup cake and siap toyoh2 kat aku. hishhhh sweetnya kalian rasa mcm nak nages pulak. tpi mcm biasa nik amirah mana bole nages depan orang hahaha malu lah jatuh air muka tau. hahahaha ramai jugak sebenarnya yang wish. alhamdulillah tak dapat hadiah takpe tapi biar dapat doa dari kalian.. moga Allah balas jasa kalian and rakan-rakan sahabat-sahabat yg doakan diri ini. ameen .



Sunday, May 11, 2014

perhentian

Assalamualaikum

Allahu berhabuk dah rasanya blog ini di biar sepi .. hish aku bukan tak nak menyapa ke nak menulis cuma kadang blank jugak sebenarnya. apa pun ni nak cerita pasal the first ever trip kami ke pulau dan nk jejak bumi Allah. kenapa lah selama ni aku rasa kl jew cantik walhal hish lautan tu cantik lg dari semua benda yang aku tgk. TERIMA KASIH DI ATAS INI ya Allah !! Aku tak henti-henti berzikir bila tengok lautan tenangan ombak memukul-mukul pantai. Allah ini perasaan dan moment paling berharga dalam hidup aku. aku hilang kawan hari ni Allah beri kawan baru yang memang berusaha untuk dekatkan diri and buat aku gembira. alhamdulillah terima kasih ya Allah ! *nampak tak Allah tu sentiasa berbaik sangka and nak buat kita happy *

pengembaraan kami takdelah susah sangat pun and tak makan belanja yang sangat banyak pun tapi okaylah bagi budak-budak students yang nak merasa berjalan macam kami ni kan. alhamdulillah Allah permudahkan segala urusan kami. yeah.. this is awesome !!

hari pertama jejak kampung sendiri bila dapat pergi pulau rasa mcm batak memang batak yelah kalau balik kampung mana nak sempat nak berjalan sana sini dulu tak reti lagi nak drive sorang-sorang so tu yang kena tunggu ayah or kakak or abg yang bawak aku ke mana-mana . apa pun this time was awesome dengan kawan-kawan yang best and yang gila. hahahha.. teringat aku terdampar mcm dugong kat tepi laut sebab main baling sliper. hahahhahahaah

malas lah nak tulis bebanyak ni ha gambar amik buat santapan mata. hahahah