Thursday, June 19, 2014

AKU RINDU

Assalamualaikum wbt

Entah kenapa aku rasa mcm banyak sangat benda sekarang boleh menyentuh hati aku. aku tau kenapa..aku tahu kenapa aku jadi makin pelik sekarang. kalau nak di ikutkan sekarang banyak benda boleh menyedarkan kita sekarang.. kalau nk di ikutkan banyak sangat benda boleh menyedarkan kita. tapi kadang aku rasa aku lalai dalam nak kawal emosi aku dan perasaan aku dalam membina insan sejati yang mencintai Allah swt. entah kenapa cinta bole berpaling mcm tu sahaja. kalau tanya aku.. banyak benda buat aku terjatuh tersungkur macam mana pun Allah tetap setia nak dengar cerita aku.

kenapa..
jangan tanya kenapa sebab Allah memang sentiasa dengan kita walau apa pun yang jadi. aku pernah jatuh terduduk dulu. jatuh di timpa tangga, semua benda aku kena. tapi saat aku menangis, melalak dan merangkak tiada siapa yang faham walaupun diaorg dengan mcm faham tapi sebenarnya tak. aku ingat masa aku hadiri konvensyen bidadari dunia 2013 kat PICC, Putrajaya. entah kenapa aku rasa mcm Allah swt memang pilih hamba yang istimewa sahaja untuk nak join benda-benda macam ni. kalau tanya aku 3 tahun lepas mungkin aku takkan nak join benda-benda macam-macam ni. hmmmmmmmmmmm...Allahu. aku bersyukur yang tidak terhingga bila mana Allah jemput aku dengan bermacam-macam masalah. tapi kadang aku buat endah tak endah jew. banyak sangat masalah yang aku hadapi selama ni tapi aku tak pernah nampak Allah sedang panggil aku dalam erti kata yang lain Dia panggil aku banyak kali sangat. tapi manusia ni mana nak pandang semua itu. "masa silam"

SEMUA ORANG ADA MASA SILAM.TAPI KITA TAKKAN BOLEH PADAM APA YANG MEREKA ADA SEMALAM TAPI KITA MASIH ADA HARI ESOK.

Allah entah kenapa semua talk dalam KBD tu semua benda buat aku rasa macam Allahu ! best yang tersangat-sangat. entah kenapa semua talk buat aku rasa mcm nak menangis 24 jam tanpa henti. pengalaman aku dalam menghadiri seminar-seminar mcm ni. Terima kasih kepada penganjur.


******************

Dulu aku pernah jatuh pasal lelaki. entah kenapa gatai benar dulu nak sangat bercinta bagai. bila dah bermain dengan hati kau akan rasa mcm Allahuakhbar... kenapa kau sanggup buat macam tu kat diri sendiri. entah kenapa aku bodoh nak menilai zaman tu... jadi video yang ada di gunakan sebagai teaser kbd untuk tahun 2013 memang sangat tertepek kat muka aku. entah kenapa aku rasa mcm teguran direct kat aku sebab banyak sangat lalai selama ni . banyak sangat aku serahkan benda benda yang tah apa-apa kat manusia yang memang akan merungsingkan kita and takkan buat kita hidup tenang. Allah tu adil . sekali kau lupa dia berpuluh2 trillion billion dia lupa kau. time tu aku rasa sangat kecewa dengan hidup aku and aku rasa mcm aku ni tak pernah hidup dengan rasa happy. kejam sesangat aku time tu sebab buruk sangka dekat Allah azza wa ja la .

Banyak ilmu aku belajar dekat KBD. entah kenapa apa semua amalan yang selama ni aku tinggalkan and aku rasa mcm rugi sangat and banyak sangat hutang aku dekat Allah swt. hmmmmm... nages buat kali ini bukan nages menyakitkan hati aku. tapi nages buat aku rasa lega dan tenang. entah kenapa .. aku bila tgk video ni berulang kali mcm mana pun aku still akan merembaskan air mata aku. Allahu besar sungguh message yang ada dalam video ni. buat aku tertanya-tanya mana aku letakkan cinta aku yang suci lagi agong ini. siapa dan apa yang layak memiliki ?? entahlahhh.. zaman ni memang aku fikir lelaki jew .. selepas tu baru aku sedar, cinta yang suci yang agong itu tak payah nak serahkan sangat dekat manusia. kan Allah dah cakap manusia ni mengecewakan .. iya memang mengecewakan ..


hidayah Allah bagi kita takkan sedar mcm mana Allah nak bagi. hmmmmmmmmmmmmm..........allah saat ni semua benda yang Allah sedarkan aku rasa sangat rugi and aku rasa mcm aku ni tak bernilai jadi manusia yang tak nak dan degil sangat dekat segala amaran Allah. Allahuuuu.. sayu jew hati aku bila semua benda ni jadi.. ya Allah saat aku menangis kekesalan aku hanya mampu menangis menangih simpati Allah.. bila semua orang pelik dengan aku .. iya aku pun pelik dengan aku. cara aku fikir and cara aku bercakap. Allah .. apa pun terima kasih Allah buat cinta terindah ini..

nah layan dulu video ni


No comments:

Post a Comment