Friday, August 1, 2014

Rasa Bersalah

Assalamualaikum wbt 

hadoii malasnya nak membebel pepanjang buat sakit tangan nak menaip apa benda yang lately sekarang berlaku dalam hidup aku. banyak benda like seriously aku mcam jadi kurang sabar dengan keadaan yang berlaku di sekeliling aku. Allahu aku rasa mcm "mana hilangnya sabar yang aku didik selama ni" kadang aku malas jugak nak layan perasaan marah aku. seriously malas. malas sebab aku ni banyak lagi benda nak fikir dari nak memarah apa yang orang duk buat kat aku. T_T benda yang paling aku tak suka yes tu yang orang yang dekat-dekat aku duk bz nak buat. apa benda yang susah nya. "lagi satu sebab terlalu mengharap orang akan jaga hati aku" hish.. 

Apa pun masalah aku sekarang. aku tak boleh nak buang and bunuh ego aku yang makin nak menebal nak jadi diri sendiri. aku rasa kadang what !! aku tak patut nak cakap mcm tu kat orang. yes kawan baik sendiri kot. tapi kalau duk fikir "abih sampai hati pulak dia buat mcm tu kt aku" itu memang konsep yang salah. apa pun aku rasa bersalah buat pertama kalinya sebab aku rasa member aku ni terlalu baik buat mana-mana orang nak marah dia ke or nak bodoh-bodohkan dia. aku as a friend memang kesian like seriously weyh u dont deserve to treat like this la bro. 

Apa pun lepas dah abis aku bebel pasal apa yang aku tak puas hati dengan mamat ni balik tu memang aku pening kepala abih and di tambah dengan rasa bersalah sebab aku duk maki dia, hahaha Allahu tu benda paling aku rasa bersalah sebab aku tak layak nak cakap mcm tu kat dia. even nak pandang dia pun aku tak pandang sebab tah lah kalau dah marah an . tu lah masalah aku now aku tak berjaya lagi nak didik diri aku  untuk kawal ego and marah aku. 

hish apa pun pengajaran buat diri sendiri . marah mcm mana pun lepas ni jangan nak main sedap ikut lepas and cakap . weyh this is about hati. sekali hampa cakap macam-macam kalau hati takleh nak terima apa yang hangpa cakap tu abih laaa menanggung nak kena mintak maaf kan ?? 


apa pun as perempuan memang kalau dah geram memang semua benda nak cakap. hish.. tahlahh... 

No comments:

Post a Comment