Tuesday, September 16, 2014

Read all about it

Dear dairy 


Aku rasa memang dah berhabuk teruk blog aku ni smpai aku biar mcm tu jew. Stressnya kekadang bila aku ada masalah aku memang malas nak melayan perasaan sebab tak nak fikir benda yang tah apa-apa kan. 

Banyak dan terlalu banyak benda yang aku nk luahkan since aku memang dah jarang sangat nk update blog ni. Iya memang jarang and memang kadang aku malas nk bukak langsung lappy kalau nk menulis . Apa pun Allah swt tau mcam mana aku handle stresa yang kadang manusia ni memang suka cipta sendiri. 

Okay la kalau semua ada baca previous cerita aku memang aku masalah ngan konon kawan baik tapi tak pun sebenarnya. Entah bila kau dah abis study ni aku rasa macam kawan ni senang datang nak melekat kat kita and memang senang nak pergi tanggal dari kita. So istilah zaman sekolah yang konon kawan baik tu memang dah pupus dah. Sebenarnya dia kena ada sorg jew kawan baik yang jujur and betul-betul kawan kita. Tu jew. Ok tutup cerita.

Pasal life aku skrg: alhamdulillah lepas abis diploma aku rasa malas kejap nak sambung belajar, and kejap malas nk buat tu ni & kejap rasa stress sebab terperuk jew kat rumah tu. Tah rasa macam lifeless pun ada iyalah nk pergi memana mana nak cekau duit? Takkan nak menadah tangan nak mintak dengan mak bapak kan ? Yes itu paling penting untuk anak org bukan dari golongan ado-ado macam aku ni. Belajar erti kesusahan yes itu benda paling basic dalam hidup. Kalau mak ayah jenis tabur jew duit dalam hidup anak habis lah lingkup anak diaorg hahaha. Now aku keje kat secterial company as pr. Memang takde kena mengena dengan bidang yang aku belajar ni weyh. Jauh sangat menyimpannya. Bukan apa kadang aku ni gagap jugak nk jumpa client baru wey. Ngan kadang english tongang langgang. Yeah bila dah nervous memang jadi mcm weyh!! I cant handle this. Dalam masa sekarang ni memang aku tgh cari peluang kerja yang syok2 i means yg benefit lagi tinggi dari keje yang skrg ni. Mana tak nya weyh takkan nak ddk dalam company yg baby smpai bila-bila hahaha nampak tak demand nya padahal keje baru berapa bulan okay fine hahahahaha.apa pun semua benda ni akan terjadi bila mana kita berusaha nak meningkatkan taraf kehidupan kita. Bila da senang satu jew jgn lupa mak bapak tu jew. Huhuhu. Adoi kl ni mana cukup gaji rm1200 weyh seriously tp fresh graduate mcm aku adoi rasa mcm sesak jugak nafas weyh. 


Apa pun aku sekarang stress sebab boss kerek so aku rasa mcm nak benti cecepat lepas aku dapat result perodua ni and aku akan pasti kan yang aku akan blah dr company tu. I means kalau dpt tempat lain yg lg syok and kalau tak dpt pun peluang terakhir adalah sambung belajar :) 

No comments:

Post a Comment