Thursday, October 2, 2014

Nik Fatimah Traveling to Dubai

dear dairy

hari ni mcm biasa . aku bersiap nak g kerja lepas tu aku rasa mcm lain pulak sebab yelah takkan aku tak nak hantar kak tiah ke sana . walhal kak tiah selalu sangat tolong aku. kira mcm membalas jugak lah jasa dan pengorbanan kak tiah selama ni kat aku.Alhamdulillah dalam masa proses nak check in beg semua benda tu , adalah dugaan sikit. hmmm... ada lah yang berat sangat lah beg tu plus yang paling best abg kobe (abg ipar aku ) boleh bantai pulak g beli ticket pergi sahaja walhal kena beli ticket return back sebenarnya. hmmm. apa pun alhamdulillah perjalanan kak tiah selamat and abg kobe memang dah tunggu kak tiah kat sana. apa pun aku just rasa mcm ya Allah semoga Allah lindungi penghijrahan mereka . ameen . .

Nak lepaskan kakanda tercinta bukan senang. bayangkan dari kak tiah zaman university pun aku rasa sedih sangat kalau setiap kali kak tiah balik uni dia mesti aku akan rasa sangat sedih yelah weyh bayangkan kak tiah . alya and aisya semua besar depan mata kitaorg . and alya tu la paling aku jaga dulu. mana mungkin nak cakap tak rindu , tak sedih kan ?! tapi apa kan daya, tempat dan sisi seorang isteri adalah berada disisi suami and paling sweet bila mana kak tiah sanggup berhenti kerja sebab nak berkorban demi mengejar cita-cita abg kobe. alhamdulillah moga Allah sahaja yang dapat membalas semua jasa dan pengorbanan kak tiah , ameeeennnnnn....................

Tapi kali nak cakap sekarang ni , aku yang rasa sangat sunyi sebab yelah selalu tido and duduk nak mengadu mcam-macam semua kat kak tiah skali bila kak tiah dah kena move ke dubai aku rasa mcm mati kutu sekejap . kakak yang selama ni jaga and kasihankan aku . and paling penting dia yang akan membela nasib kelurga and pastikan keluarga senang. ya Allah besar pengorbanan dia.


tapi apa pun aku sebagai seorang adik sentiasa berdoa yang terbaik untuk setiap ahli keluarga aku...