Sunday, November 30, 2014

hati

kau pernah tak rasa yang kau dah tak berhati dah ?

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...................................
sampai satu tahap aku bosan dah nk duduk dengan kelompok yang lama. mana yang pernah tengok kau jatuh dulu and bangun sekarang lepas tu jatuhkan kau balik. tu aku rasalah.... ada cuma seorg manusia yg bebetul boleh jadi kawan. aku tau blog aku ni ramai manusia yang hati tah merepek nak stalk and baca lepas tu cakap . yang kau heboh satu dunia update blog bagai boleh pulak... stoppp and pause kejap ......................  aku nak tanya aku ada mention ke siapa dan berbinti kan siapa si polan dan si polan ? and aku lama jugak nk tulis benda ni tapi tah la...

ada satu tahap aku rasa , apa yang aku buat smua tak betul. abih kau tu betul sangat ke ? yeah.. ni blog secara personal nya adalah bukan hak mak ayah hangpa atau government mahupun kaum kerabat hangpa yang  boleh buat blog nih. im sick of this kind of people.....

lepas tu kan ini cerita aku tak tau nak gelak ke nak marah ke cool down like _______ ada masa kita rasa mcm terlalu pekak nak pekakkan hati smua orang. atau aku dah terlalu lali dengan permainan bodoh hangpa... stalker lepas tu hebab satu dunia aku stalker. pelik jugak aku. setahu aku dalam blog ni jarang ada mmber and kenalan aku yang suka membaca. hangpa yang stalker sape sekarang ni ?? musykil bin pelik jugak aku nih..


ha lepas tu cerita ni mcm susah sikit aku nk cite sebab panjang tapi lepas dah fikir fikir balik baik aku pendekkan and straight to the point jelah. susah nak merepek meraban ni ... sbb aku update guna lappy abg ipar aku... (kan lappy aku hilang T_T) ha ok... ni lah kisah bodoh pernah aku ada ... ada satu kes yang mana bila budak2 kecik ni gaduh , si mak budak lagi sorg ni g beli nasi lemak ,, kebetulan plak kakak kepada musuh anak dia ni ada kt sini. punyalah sengih mcmm nk tercabut urat pipi  tapi mak si yg bergaduh ni buat dek jew. tapi si bergaduh ni tak tau cerita pn sebab maybe mak dia x cerita. lepas tu ada kisah best si yg  bergaduh yang anggap si musuh ni musuh tah pape.. dtg umah adalah urusan rasmi .. pastu mak si musuh ni mcm dah tau kes semuanya diam jew. mcm tak layan .. yelah kan mak best friend forever .. tu perangai mak dia yang semua org takkan faham selain family dia jew. tapi si yg bergaduh kemain kau smpai atuk nenek, keturunan semua habis kau sebut.. aku nak tanya satu lah...

contoh situasi yg mak pelacur dan berkecimpung dlm seni ni tapi si anak ni kau tgk ya Allah baik sgt. perkataan like daugther like mom is not really relevent untuk zaman ni. yg mana klau kau org smua belajar di sekolah yg berkaliber , maksud aku takde la smpai kau duduk university bagus2 kau dah power tapi tulah beza kalau org belajar takat sekolah menengah and so on. fikiran yg rasional bila berkata-kata. kadang kita tak perasaan. tapi beware skit cara nk cakap dgn org. ada setengah org jenis tak amik kisah tapi jenis pendam sampai berkulat dalam hati. ada setengah org masuk telinga kanan keluar telinga kiri. sebab rasanya benda benda mcm ni tak bermakna pun dalam hidup kan ? yes this kind of people should go and learn mcm mana nk stdy dalam memanagement emosi diri sendiri kalau bercakap. yes.. aku ada belajar time dip dulu dalam class and baca buku how to be leader... bagus cite and jalan cerita buku tu tapi aku tak ingat dh author dia siapa tu pun aku baca sbb kena buat assignment hahahah..

ni lecturer aku selalu pesan, perempuan skrg berfikiran matang. cuma kadang manusia sekeliling da yg buat dia jadi tak matang. yes. sometimes is true.  dalam kes ni aku ambil keputusan bijak untuk cakap ni blog aku, and ikut suka hati lah nk update apa. come on now dah nk habis tahun dah skrg siapa yg tak boleh move on to each other? me or uguys. lol.




moral of the story

1. blog ni hak milik sepenuh nya kepunyaan nik amirah and i can write anything without ur permission.

2. jgn cepat jatuh hukum  : ha dia ni mcm kuang ajar tah2 abih semua 44 keturunan dia kurang ajar jenis tak beradab... tu salah mana tau nenek dia baik sgt orgnya, cuma attitude org berbeza kan ? so belajar untuk berhadapan dgn manusia yg bermacam2 and know how to handle people. bukan smua org faham kita and suka kita. and bukan semua org jugak yg kita faham and suka perangai dia.

3. jaga sikit adab bercakap bila nk luahkan sesuatu . that what i learn before. bila kau dah dalam hr , berhhh mulut kena jaga weyh... nnti pekerja lari. hahaha.. tadelah skill amik sikit2 dr apa yg aku belajar in diploma dlu. yes lecturer aku slalu ajar mcm mana nk berhadapan dgn org, tak kesahlah dia kurang ajar or baik. tu semua kena jaga...




the end.



assalamualaikum.....sila kan baca dan sebarkan kalau anda baca wahai stalker hidup saya ... <3 nbsp="" p="">

No comments:

Post a Comment