Wednesday, November 12, 2014

Orang cakap banyak berjalan luas pemandangan

Assalamualaikum wbt ,

Dear dairy

Aku rasa dalam banyak banyak negara memang xsyok kalau kau nk pegi buat aktiviti yg extreme macam kat dubai ni. Lagi lagi akak aku duduk hotel bukan duduk rumah bertanah. Aku rasa lah kan. Tapi aku x try lg pergi benda benda syok macam burj khalifa yg mana orang cakap negara ni yg antara negara terkaya dengan minyak and bangunan tinggi tinggi. Aku takde lah berjalan banyak sangat sebab akak aku tengah morning sickness and memerlukan aku duduk dekat hotel jelah . ( tuh aku rasa sangatbosan ) hahahahah and paling best aku tinggal convocation aku . Apa pun sekarang ni aku just boleh nk ucap tahniah jew. Walaupun aku tak amik convo tp aku still habiskan study aku ok?! Hiihihihihihihhihi

Bab topic di atas memang iya beb . Luas pemandangan bila berjalan jauh ni. Lagi lagi negara yg kau kena communicate bahasa diaorg . Ha mcm jepun, arab ( tp belah belah arab ) ni okay lagi kalau nak di bandingkan dengan negara lain. Huhuhuhuhuhu apa pun aku have fun jugak kat sini sampai ada org ingat aku ni org arab sebab yelah dah pakai jubah bagai . Huhuhuhu tu berdekak bila mana org arab cakap arab ngan aku. And apalagi memang aku gelak lah beb . Hahahahaha and aku cakap " i dnt know how to speak arab" Siap mamat tu ushab macam pelik pulak kat aku .. Okay that part aku rasa mcm nk explain "do i look like arabian." tapi memang pun kat malaysia pun ramai org cakap mcm tu kat aku. Hahahahahahhaha ok abaikan cerita ngarut aku.

Ok ok ok ok.

Meh cite bab lain. Aku takdelah suka sangat makan nasi arab, hmmm.. Dah kalau kau duduk dekat negara ni memang tak dapatlah cik lemb kau nak makan mcm kat malaysia. Kat sini mahai apak dia, walaupun duit diaorg lgi murah dari duit aku tapi........ Semua benda nk mahai. Bayangkan akak aku cite nk makan kat wararung or kedai biasa pun " contohlah dalam 4-5 orang mulut " memang cos dia adalah rm 90 kalau  kat kl rm90 tu kau dah boleh makan kt secret receipe. Hahhahahaha iyalah mahai bapak, tapi yg best kt sini kereta memang mewah mewah.tapi cos living thing adalah sangat mahai. And kalau nk tau kt sini mana ada org arab kerja. Smua foreigner jew. Yelah dah kaya. Abg ipar aku cakap kalau nk jumpa diaorg ( org arab ) memang kau kena gi mall. Ha tu jelah keje diaorg. Membeli belah. Uuhuhuhuhuh untunglah jadi diaorg.. So sayang ku pembaca kalau lah malaysia kurangkan tax berbagai bagai tu ce bayangkan kita mesti dah pakai bmw, kete mahai mahai kan ?! Hihihihiih aku bukan nak kutuk malaysia tapi nk ikut sangat dunia barat yg mana nk bayar itu bayar ini. Aku tak bebel panjang sebab kang ada yg bebel aku anti kerajaan lah apalah. So end kt sini.


Apa pun hujung tahun ni plan nak g redang or thailand moh lew kita tengok and cari pengalaman kt negara org kan kan . Hihihih

2 comments:

  1. Replies
    1. Sama sama kasih kesayangan thanks akak sudi baca bebelan saya hihihihihihhi

      Delete