Wednesday, December 31, 2014

Diskriminasi menjatuhkan semuaorg

Assalamualaikum wbt 

Dear dairy, 

Entri kali ni mcm berbaur serious! Iya mmg serious bagi aku. Ada satu kes yg sorg hamba Allah ni lelaki. Suka complain pasal rupa paras org itu ini. Aku malas nk berbunyi iya kan ajelah kalau dia start buat andaian. Nk cari pasangan yg hot stuff jew. Aku rasa macam eh kau kena cari yg sekufu dengan hang kot. Tapi takdelah sampai hati aku nk cakap mcm tu kat dia. Sebab dia memang close ngan aku dlu. Oh iya ni cerita dua manusia yg bernama lelaki n lain kepentingan dalam hidup aku. 

Yg sorg ni suka kritik pasal  hygience org ada je nampak tak kena dari mata dia contoh mcm " eh ketiak kau hitam, pengotor gila kau, eh badan kau ni gemuk,peluh bagai gila geli, eh mulut kah berbau" tah banyak sangat benda dia sebut. Aku kadang mcm malas nk bebel sebab dia close sgt ngan aku and memang selalu jumpa. Kejap ni aku nk ckp org yg ketiak hitam tu, badan peluh berbau dia mintak ke jd mcm tu? And jgn ingat dia tak berusaha keras nak pulihkan sistem imunisasi badan dia. Adoii. Aku ada member ketiak hitam (mmg secara jujur nya dia bgtau n tunjuk kat aku, tapi selama aku penah serumah ngan dia bagai aku rasa weyh dia sgt pembersih . Mandi sehari 4 kali , kau sebut jew nama location pemutih ketiak, bedak, sabun bagai semua dia try ok. Tu part kesian kot . Ha see bukan diaorg tak bersih pun and so dont judge people by their appearance. Habis bab ketiak hitam.

Ha lepas tu korg yg suka duk kata itu ni complain pasal diri org lain jgn rasa duduk atas sgt . Kesian org kat bawah ni. Kita tak tau nanti dia cantik ke handsome ke titiba tak pasal jew hangpa yg duk nk try adjust ! Hahaha 

Ha lepas ni pasal mmber lelaki aku dlu. Dari pengalaman aku duduk lepak setable minum and buat teh tarik session aku rasa mcm eh bukan aku pn aku rasa semua perempuan akan rasa down kalau dgr cita rasa diaorg. Huh. Nk awek tinggi, kurus , kecik , comey, bla bla bla . Aku kadang rasa nk sumbat jew telinga aku dengan ear fone lepas tu dgr lagu. Down kot aku rasa, rasa mcm gila ah hangpa ni mencermin lelaki2 di luar sana. Hahaha at the end of the day aku teliti memasing. Dari yg ada awek jdi takde awek, dari yg single ada awek ada lah benda yg kita rasa dulu dia duk cakap nk cari awek cantik mcam tu macam ni tapi takde pun kat awek dia sekarang. Aku tak faham lah bdk lelaki ni nak cari pasangan hidup kew nak kau nk cari perempuan yg jenis melawa jew 24 jam. Tak penah lekang dari bulu mata,fashion up to date. And tapi aku tak cakap la yg perempuan tu tak payah melawa. Mmg penampilan kan penting tp tulah apa pun korg sebelum cakap pandang kiri kanan atas bawah depan belakang. Jgn smpai reflect kt diri kita okay? :) 


Aku pun takde la cantik sgt ada masa selebet lebih tp ada masa rasa mcm glowing hahaha tu poyo tapi semua manusia tak sempurna bukankah kita sesama manusia ni di hadirkan untuk menyempurnakan sesama sendiri? 

Tepuk dada muhasabah diri kita balik 

Alhamdulillah end of the chapther

Kita islam dah abis dah lepas dah masuk tahun baru.tapi ni ha la calender mat salleh tak lagi, End of the chapter moga smua muhasabah diri dalam menuju kebaikkan aku dah start muhasabah diri dari semalam  hahhah aku cuba bayang kan ada tak org tak suka dengan perangai aku cm ner and mcm mana ha so boleh ubah dari sekarang. Ada tak tabiat buruk ke apa tu dah boleh away lagi berapa jam jew nk masuk tahun baru ni. ! 

Mana-mana calender yang korang follow cuba lah tingkatkan apa yg patut cari salah diri sendiri dari nk menunding jari kat org lain. Ewah pengalaman memang banyak ajar aku lah beb. Huhu moga tahun 2015 ni smua berjaya harungi dengan gagahnya okay? 

Tuesday, December 30, 2014

QZ8501

Send My deepest condolences to all victims of #QZ8501. Today is such a very, very sad day, indeed.

Monday, December 29, 2014

My own

Semua takkan faham siapa kau.  ? 

Ada masa sendiri pun jadi salah untuk semua org ? Kenapa manusia suka jadi penyebab untuk terus hidup ? 

Kawan pn tak boleh faham kau saat ini. 
Apa kau ada ? Tu sejadah telekong dan buku cinta tu jew. 

Sunday, December 28, 2014

Yang depan mata

Yang depan mata ada sibuk duk cari sebarang banjaran titiwangsa 

Yang depan mata ni baiknya layan kau sibuk duk puji yg seberang nun 

Manusia ni punya lah setia susah senang dengan kau , diaorg jgk kau pilih 

Ending 

Org yg kau puji sayang konon kawan smpai jannah dah coret minyak itam kt putih gebus hang *padanlah muka hang* 


Friday, December 26, 2014

Pray for pantai timur #PrayForPantaiTimur

Assalamualaikum wbt 

Dear dairy 

Alhamdulillah di beri kesempatan nk g meringankan kaki ke pusat pengumpulan bantuan untuk mangsa mangsa banjir . Allahu sedihnya aku baca info and share2 dari kawan2 ada yg tak makan lah sebab bekalan makanan terputus. Aku rasa mcm nk jew flying go there. So kepada sesiapa yang nk derma and sumbangkan tenaga boleh pegi dekat pusat-pusat pengumpulan bekalan untuk mangsa mangsa banjir hmm 

Ni cerita aku di shah alam seksyen 8

 
 

 *aku bukan di dalam gmbr tp minah ni senyum ke candid aku pn tak pasti 

 
Kesimpulannya rakyat malaysia mmg sangat prihatin . Kejap jew dah berkotak kumpul makanan dan semua benda ni. And paling bestnya stock makanan dan stock lain2 banyak tapi tiada kenderaan nk bawa kesana #muslimcare 

Aku seru kt sini pasa geng2 4wd dah boleh korg turun menyumbangkan kereta kalian .

PARANOID MATI

Assalamualaikum w.b.t

Dear dairy 

Harini aku rasa mcm aku rindu nnti nk jumpa semua benda yang selalu aku buat contoh : tido atas katil and tilam aku sendiri, berborak kosong dengan penuh angan-angan dengan diri sendiri, borak ngan alya tentang kisah dunia kanak-kanak, cite kat alya yg aku ni baik ke tak? Suka marah dia ke tak? Aku selalu rasa rindu dengan alya,darwisy, damia & aisya tah padahal selalu depan mata. Rindu nk tido selit tengah-tengah lepas tu tangan kau jadi bantal anak-anak ! (Ewah, cite macam dah ada anak lah pulak) feeling mcm emak emak pun ada . Ha lagi satu rindu nk masak masak , nk makan makan dengan family aku . Tengok abg and akak aku punya muka pelahap ( kau sabar tu paling cool kot aku rasa ) !! Yg paling aku rindu nnti yelah dgr suara mak aku bebel and tengking jerit dekat aku, gaduh-gaduh dengan aku. Hmmm tu part paling sedih kalau aku blah awal nnti.

Bila kau ada rasa rindu rindu mcm ni tu yg tak syok kau rasa nk feel semua. Biar nnti tak rindu. Tapi hish penat aku buat makin aku rasa rindu . Tu benda biasa kot kalau kau paranoid mati ni. Aku tak bimbang pasal benda lain aku bimbang nnti akak, abg aku and mak ayah aku n anak anak buah aku rindu kt aku plak. Hmmm . Susah kot bila kau ada perasaan mcm ni . Tp tulah Allah ada menenangkan keadaan . Beruntunglah kita ada love story book from Allah ! Redha sikit hati hmmm 

Tuesday, December 23, 2014

bye 2014

Assalamualaikum wbt

dear dairy ,

hish cepatlah masa tu berlalu. aku rasa mcm semalam jew yang baru aku habis diploma, habis buat practical kat risda. hmmm.. memang rasa mcm semalam jew semua benda yang aku buat ni.. tapi mana nak boleh stopkan masa tu kan ?? aku selalu rasa yang dulu orang tua-tua kata eh cepatlah masa tu berjalan. tapi zaman budak budak mana nak rasa semua benda tu kan ?? so bila dah meningkat dewasa ni baru nak rasa. okay okay. meh kita cite and bukak panjang lebar semua benda ni..


1. aku just berazam tahun ni yang aku boleh sambung degree di tempat dan pelusuk dunia yang jauh. biarlah sepuluh tahun sekali aku balik..

2. aku tak jumpa manusia yang suka nak ungkit benda yang sama mcam kawan kawan lama aku yang useless and suka nak kutuk-kutuk org. nauzubillah min zalikmintak di jauhkan dengan kawan-kawan yang macam ni.

3. aku takkan stress kan diri aku dengan benda benda bangang ni. like seriously.. hahah weyh 2014 tahun pengajaran bukan masa nak pandang belakang lagi dah kan ?? so move onnnnnn.

4. aku nak kumpul duit nk travel seseorang. ce test tengok macam mana jadi dia. hahah

5. kalau boleh aku nk sambung sampai master sebab aku ni takde la senang sangat tapi mcm nk plan benda lain lepas degree maybe aku nk amik part time diploma in agama ke ? kalau ada banyak duit lah beb ...

so apa pun azam 2015 aku ni jangan terpengaruh sebab azam kurus aku smpai sudah tak kesampaian.
apa pun apa yang jadi pada 2014 selalu menjadi pengajaran untuk aku tengok dunia lebih mendalam. dengan kisah-kisah yang merepek-repek dengan kisah sedih yang kadang mcm aku rasa hishh. malas dah nak menangis. tapi tu kan semua Allah swt datangkan untuk kita dengan ujian yang terselit dengan kebahagian. so aku rasa takpe allah tu kan ada....setiap peredaran masa berlalu mesti ada pengajaran yang dia nak tunjukkan ..

ok apa pun azam kalian moga Terus success ! aku doakan kan semua pembaca, adik beradik , kawan-kawan college smua terus maju dengan jayanya. <3 p="">






harini

Hari ini jerit sama ,
Tengking sama,
mungkin tak pasti ada hati yang terguris amat dalam
lepas tu hiris limau lipis perah seperah-perahnya..


Mungkin ada di antara kita yang tidak pasti salahnya di mana
di sana, di situ , atau di sini...

aku tak pasti aku sendiri juga ada salah atau tidak ??




sesungguhnya hebat mana dunia menentang kita ,
hebat mana dunia terbelah menyaksikan sandiwara manusia
antara manusia yang benar benar rapatnya hubung..

tapi aku selalu berdoa agar kau sedar ,
aku sedar .. kita hanya sama. manusia yang kongsi rasa marah , tak puas hati dan resah...

Tuesday, December 16, 2014

KALAU AKU PERGI JAUH

DEAR DAIRY ,

Assalamualaikum wbt ,

aku tak faham apa yang aku rasa sekarang tapi aku just nak pesankan apa yang aku sampaikan ni bukan luahan semata tapi sekadar bertanya kenapa mcm ni dan mcm ni .. ketakutan yang sentiasa menghantui aku. aku takut hilang itu , hilang ini. saat semua indah berlaka. aku tau aku masih disini memerhati..

walau aku disiksa, walau aku di hina. aku percaya tuhan tu selalu ada untuk aku mengadu.. mengadu kisah duka dan lara. aku ada situasi yang aku sendiri kadang tak faham dengan diri aku. tapi kadang bila aku dah sedar aku rasa mcm aku nak lari jauh dari situasi tu. aku ada rasa yang aku ni pelik kadang2... tapi apa pun yang jadi kat aku.. aku nak semua orang tahu yang aku struggle untuk memaafkan apa yang diaorg pernah buat kat aku. tapi aku kan manusia ada masa aku jadi marah jugak.. ada masa aku rasa mcm diri aku ni terlalu mendiamkan dan pekak dengan keliling..

Perjuangan untuk hidup takkan pernah mati.. perjuangan untuk terus berdiri takkan pernah gugur walau sedikit pun.. kalau satu hari nanti aku takde dalam dikalangan kalian. aku tau memang tiada siapa akan mengerti dan kenang aku. aku tak marah tapi cuma rasa mcm terkilan sikit.. sikit jew tak banyak..

kalau Tuhan tu baik hati aku tiada dosanya mahu sahaja aku jengah kalian saat kalian sedang bahagia. mungkin itu mimpi tak pasti. tapi aku manusia yang penuh angan angan. dunia memang sementara. tapi kalau aku mati aku mahu semua orang ingat aku dalam doa mereka. setiap sakit ada ujian dan setiap ujian tu memang Allah dah kaji yang mana hambanya layak nak dapat mana tak mampu akan dia hold kejap.


kalau aku ada masa aku nak mintak dan mohon semua dengan apa yang pernah aku buat tak kiralah kalian dari kalangan yang ada di laman sesawang mahupun yang selalu bersua muka dengan aku..


part 1

Monday, December 15, 2014

Malas

Dear dairy 

Bila dah akhir tahun aku malas pulak nak kerja entah lah kenapa mungkin malas kali. 

Korg yg dah pernah keje mesti akan rasa mcm aku . Yes malasnya nk keje padahal dalam tangan rm200-300 ratus belum tentu ada. Bila dah belajar rasa mcm nak cepat habis bila dah kerja ya Allah dia punya malas so aku guna plan B 

Masuk belajar awal tahun ni . Sambung degree. Aku muktamadkan keputusan nk masuk kptm balik in degree atau pn uniten. Walaupun dah apply uitm insyallah mintak2 dapat. 
Gmbr takde kena mengena 

If i stay

Dear dairy 

Manusia lupa kadang kita tak boleh jadi itu ini untuk dia

Manusia lupa siapa kot diri aku ni yg mcm mereka juga. 

Kdg aku rasa mahu mati tak nak dgr smua benda ni malas nk rosakkan otak dan benak hati aku untuk benda benda mcm ni ...

Tapi Allah tu punya sayang pujuknyalah hamba Dia ni yg lemah lagi longlai ni 

"Larangan melontarkan ucapan-ucapan yang buruk kepada seseorg" 

An nisa ayat 148: Allah tidak menyukai perkataan yg buruk ( yg diucapkan ) secara terus-terang kecuali org yang di zalimi.

An nisa ayat 149 : jika kamu menyatakan sesuatu kebajikan, menyembunyikannya atau maafkan sesuatu kesalahan ( org lain ) maka sesungguhnya Allah maha mendengar lagi maha mengetahui

Sunday, December 14, 2014

Pisang goreng cheese chocolate sungai ramal kajang

Sunday ! 

Alhamdulillah . Sunday dua minggu jew duduk menapak kt rumah . Lepas tu esk dah kena sambung keje kt prudential ! Alhamdulillah 

So apa pun meh story sikit. Alah di sebabkan aku ni bukan manusia lepak mall bagai aku saje jew nk makan goreng pisang cheese chocolate huyohh mmg terbaik laa. Aku dah try banyak port yg kat vendor food kat damansara ritu pn notbad tp mcm kurang yg makcik ni punya lg terbaik bin ajaib ! Dahlah ranggup pisang pun sedap n yg paling penting cheese and chocolate dia sedap. 

Nak belanja belaian kasih syg and gambar makanan ! 

Friday, December 12, 2014

5.00 am

Sekadar sedar dari diri sendiri yg tidak di beri peluang untuk mengulas. 

Org ramai musykil kali dgn permainan yg kamu org cipta. Muaknya dgr cerita yg entah tak tau cr erti kemaafan tapi saling aib mengaibkan. Mungkin tak smua tak perasan cara halus tp kau main mendalam sgt cara halus smpai tak henti henti biar aku mati dgn permainan ini.


Lesson : instagram dan blog saya hanya tatapan umum untuk pembaca yg suka membaca. Saya tak pernah panggil untuk org lain stalk saya secara keseluruhannya.  Kalau betul lah show off habis dah smua benda upload kt sini (gambar bilik tidur yg supposed to be privacy) gmbr tgh berak, gambar gadget baru, gambar kasut baru dan mungkin gmbr pakaian dalaman yg baru beli. (Mungkin bahasa dah terkasar maaf)


Maybe kalian kurang faham erti show off sbb kalian nk mentidakkan apa yg kalian buat dalam erti kata yg lain (cakap dgn cermin)


Mungkin ramai boleh cari clue tanpa pm dan tanya aku sendiri tentang hubungan kami. Sekian .


Baik lelaki @ perempuan sama sahaja lidahnya lama sudah menjadi penyewa tetap bidasan dr api. Tah mana dapat contact tah power betul api dia

Letih dah aku layan korg

Aku tahu kau baca setiap gerak geri aku 
Aku tahu kau hidu setiap langkah aku 

Tipu kau tak stalker walhal kau kaki stalker hebat 

Tengok lah 

Aku slalu ada pendengar hebat dr kalian duk bukak aib org tpi kitaorg hanya gelak mengiyakan masing2 punya true color :) 

Syabas kerana memalukan diri sendiri tanpa kalian sedar .

Yg benar .

Lelaki perangai perempuan

lama aku teliti puisi ni. Kak fynn ckp "dia sekadar bercerita dan semua mendengar cuma mahu mencari kisah mereka dlm cerita dia,maka carilah"


Ada 1 tahap aku ramai kawan lain jantina dengan harapan mereka tadelah tinggalkan aku saat semua mengeji entah bila kau ada kawan perempuan ni "perempuan. Tak payah bg sebab untuk apa di benci pun dia dgr kau lintas pun dia dah benci" aku harap ni kawan lelaki yg tidak dgr amik tau yg ada tapi silap. Setiap manusia tu bukan atas nama lelaki dia cool tp zaman ni atas sebab entah aku masih teliti. 

Biarlah kawan ni untung tak untung , rugi tak rugi 

Aku nampak setiap permainan , aku baca setiap yg di depan yg kauorg tulis. 

Kesimpulannya lelaki skrg ni kenapa take over perangai perempuan ? Nk ke tambah lagi kedalaman kubur kalian and tambah helaian kain kafan mcm kaum wanita ? #puisitepijalan @fynnjamal


Thursday, December 11, 2014

Anak perempuan dengan mak dengan ayah

Assalamualaikum wbt 

Sebenarnya mcm lama sangat nk publish kes ni tapi aku takde masa nk edit tulisan mana yg ok and mana nak kena buang (ceh bajet mcm blogger hebat menulis) hahah 

Okay , korg pernah tak rasa yg mcm time kecik kecik dulu sangat rapat dengan ayah (especially) anak perempuan yelah time kecik kecik ayah ni adalah manusia yg paling rapat ngan kita . Bawak g main playgroud, naik moto jejalan, peluk time tengah tido, geletek2 (Ya Allah serious aku rindu zaman aku umur baru 6 tahun) kalau peranan mak time kita kecik kecik dlu adalah lebih kepada smua benda tak boleh buat. No ni , no itu , no pergi sana , no pergi sini. Kira zaman tu aku akan cakap mak aku ni tak sporting . Yeah . Alah semua org kot rasa mcm tu.zaman ganas2 bagi perempuan adalah zaman sekolah rendah (time darjah 6) dan smpailah ke sekolah menengah bagi akulah. Bila dah besar sikit. Nk jadi anak dara cun acah jew hahaha pastu da start rapat dengan mak. Tanya tu ini semua dengan mak . Share tips kecantikkan bagai smua dengan mak. Pastu yg lagi aku perasan lagi lah bila dah meningkat dewasa yg matang . Yeah bila akak aku dah kawen aku perasan jugak dia banyak cakap sorok2 ngan mak aku . Rupanya smua hal bab dia mintak advice dengan mak aku. Bila time dia ada anak lagi lah memang dengan mak aku jelah lagi lagi bila mana yg keturunan mak aku ni memang mengandung memang teruk dia ya Allah muntah non-stop mual lah apalah. Morning sickness. Ha tu lagi lah mengeratkan mak dengan anak perempuan. 

So kepada anak anak perempuan yg baru 17-18 tahun kdg ada yg bertikam lidah ngan mak korg ank rasa ayah korg jew faham korg sebenarnya tak pun nnti umur dah 20-21 tahun baru tau mcm mana rasanya hubungan tu titiba jadi makin rapat :) 

Bestfriend yg paling awesome sebenarnya adalah mak kita :) 

2015

Dear dairy 

2015 dah mai da korg masih tak boleh buat keje sendiri and focus on ur life ? Tu akak aku ckp tiap kali aku bebel benda yang merepek meraban. 

So aku pun dengan penuh keazaman aku nk sambung stdy dengan kadar yg segera kalau boleh bulan 1 ni terus masuk . Insyallah doakan aku tau korg ! 

Sila bagi tips sikit susah ke dak nk sambung degree?? Hmmm cuak pun ada jugak kadang 



Wednesday, December 10, 2014

Big bad wolf

Assalamualaikum wbt 

Dear reader , 

Hahahahaha yeah aku rasa alhamdulillah sekarang ni tgh berduit sikit so invest ah beli buku . Entah kenapa hati mula membuak buak nk baca buku . Yes baca buku novel english . Aku jrg nk baca novel english ni kes lepas aku beli novel if i stay time g dubai ritu . Dah mana ada buku melayu kt sana kan ? So beli baca sbb bosan kat umah ! Hahaha 

So big bad wolf tahun ni best ! Sistematik lah dr tahun lepas . Buku pn banyak update! Cool ! Tade la banyak sgt aku beli tp ada lg sikit lepaskan nafsu serakah ni! Aku akan beli bila mana buku yg aku dan beli aku dah habis baca . Tu yg berani nk beli bebanyak. ! 

Nah belanja sikit gambar 

Di sbbkan aku g sorg so takde la gmbr selfie kat dpn big bad wolf tu 




Thursday, December 4, 2014

Morning wish dari tersayang

Check fone *face slap* kejap tade pun manusia atau makhluk Allah yg sudi bagi aku morning wishes . 

Ni ada lah aku terbaca tweet deep antara yg terdeep aku penah dgr. Tp itu menjadi kebiasaan dalam dunia dakwah melalui media social ni. Kagum dgn kewibawaan mereka ! Semoga terus sebarkan dakwah. 

Morning wishes selalu sudah di dgr. Siap di panggil saat kita sedap duk berdengur lagi. Tapi masih tidak nampak ? Kalau aku slalu takut tak solat subuh sbb dulu mak cakap kalau time azan subuh kau tarik selimut ibara kita tarik kulit babi menyelubingi diri mu yg kian sejuk di sebalik embun pagi . Tapi kdg ada jgk terlepas sebab hari tu tumbang di medan peperangan. Hahaha susah tau nk bgn subuh . Hahaha ibarat mcm nk perang. 

Tp sweet tak terkata bila 5 kali Allah panggil kita nk dating ngan dia. Morning wish banyakk sgt ! 

Sweetnya Allah boleh buat smua hambanya kencing manis . 


Agak serious

Assalamualaikum 

Dear dairy 

Berkata soal hidup ? Aku banyak matlamat banyak sungguh. Tapi impian aku tinggi mcm burj khalifa kemain kan? Hahaha tapi masih di track yg mana aku tak tau di mana aku nk berjalan atau berlari . Hmm atau lebih mudah kalau aku berjalan. Ok jalan la senang ek. Kalau keadaan memaksa aku berlari baru aku berlari. Banyak berjalan . Aku mmg banyak berjalan. Kadang hobby aku hanya aku puaskan masa berseorangan. Makan roti boy sambil baca buku tgk air pancut. Kadang aku rasa best jew nk create sendiri cerita hidup mcm dalam dalam novel tp kesudahan hampeh. Ada yg best ada kdg merepek. 

TUJUAN HIDUP SETIAP ISLAM 

kalau dulu rasa empty sgt hati ni. Duduk tgk telatah manusia smbil makan roti boy smbil mata baca buku . Tapi tidak lagi. Ada masa g masjid . Jelajah masjid yg xpenah pegi . Tu aku . Alhamdulillah di beri kemampuan yg masih aku bisa berdiri dan mampu untuk berjalan sendiri . 

Luas nya keindahan Allah smpai tak terkata aku nk berlari berjalan merangkak. 

Perempuan

Perempuan kadang takde sebab nk benci atau dia buat pape kat org tu pun or org tu tak buat pape kt dia pun dia akan rasa mcm tengok muka si polan binti si polan pn aku tak hingin? 

Kenapa iya ? 

Kalau tanya aku 

As long kau tak menyakiti aku cara physical selagi tu aku ok acah cool. Sakit hati ni kalau kita pilih untuk sakit hati nak marah haiyo buat apa nk marah benda kecik jew akak2 

Tuesday, December 2, 2014

Selamat bertunang

Assalamualaikum wbt 

Dear dairy 

Harini aku mcm berazam nk fullkan blog aku dgn tulisan tulisan hidup aku . Kalau korg rasa tak perlu jgn baca sbb ni cacatan harian saya . Hahaha

Okay terlebih dahulu nk ucapkan selamat bertunang buat abg aku yg mana selalu bergaduh dengan aku hahaha. Tak caye dah tua and nak kawen dah dia . So aku chill le lek ah dlu hahahah. 

Apa pun tahniah . Mudah-mudahan jumpa di jinjang pelamin tunangan muh. Ewah...