Thursday, December 11, 2014

Anak perempuan dengan mak dengan ayah

Assalamualaikum wbt 

Sebenarnya mcm lama sangat nk publish kes ni tapi aku takde masa nk edit tulisan mana yg ok and mana nak kena buang (ceh bajet mcm blogger hebat menulis) hahah 

Okay , korg pernah tak rasa yg mcm time kecik kecik dulu sangat rapat dengan ayah (especially) anak perempuan yelah time kecik kecik ayah ni adalah manusia yg paling rapat ngan kita . Bawak g main playgroud, naik moto jejalan, peluk time tengah tido, geletek2 (Ya Allah serious aku rindu zaman aku umur baru 6 tahun) kalau peranan mak time kita kecik kecik dlu adalah lebih kepada smua benda tak boleh buat. No ni , no itu , no pergi sana , no pergi sini. Kira zaman tu aku akan cakap mak aku ni tak sporting . Yeah . Alah semua org kot rasa mcm tu.zaman ganas2 bagi perempuan adalah zaman sekolah rendah (time darjah 6) dan smpailah ke sekolah menengah bagi akulah. Bila dah besar sikit. Nk jadi anak dara cun acah jew hahaha pastu da start rapat dengan mak. Tanya tu ini semua dengan mak . Share tips kecantikkan bagai smua dengan mak. Pastu yg lagi aku perasan lagi lah bila dah meningkat dewasa yg matang . Yeah bila akak aku dah kawen aku perasan jugak dia banyak cakap sorok2 ngan mak aku . Rupanya smua hal bab dia mintak advice dengan mak aku. Bila time dia ada anak lagi lah memang dengan mak aku jelah lagi lagi bila mana yg keturunan mak aku ni memang mengandung memang teruk dia ya Allah muntah non-stop mual lah apalah. Morning sickness. Ha tu lagi lah mengeratkan mak dengan anak perempuan. 

So kepada anak anak perempuan yg baru 17-18 tahun kdg ada yg bertikam lidah ngan mak korg ank rasa ayah korg jew faham korg sebenarnya tak pun nnti umur dah 20-21 tahun baru tau mcm mana rasanya hubungan tu titiba jadi makin rapat :) 

Bestfriend yg paling awesome sebenarnya adalah mak kita :) 

2 comments:

  1. yeaahhh. sama sangat. masa kecik dulu bekepit dengan ayah je. dah masuk form 1, tah kenapa makin rapat dengan mak sampailah sekarang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihih kan so nnti da kawen lg la rapat ngan mak ! Sbb mak ni manusia yg paling faham kita btw kim salam mak awk n thanks baca blog kita :)

      Delete