Monday, January 26, 2015

DUBAI part 2

#Amieraleetakesdubai

Alhamdulillah perjalanan memang semua okay. apa pun aku duduk sini sebulan so banyak benda aku boleh nk explore kan. so memang banyak sangat la benda nak buat. tpi dalam keadaan berjalan sambil kena teman akak aku sebab abg ipar aku nk kena gerak iraq masuk sana dekat 3 minggu so tade sape nak tengok akak aku so aku kena buat dubai ni mcm ala-ala mcm kl ah.

ada banyak benda aku nk cite and before aku gerak dari kl tu memang dah banyak benda aku baca dalam internet and buat research port mana aku nak gerak kalau nak g sna. banyak weyh ! tapi apa pun orang cakap kita ni merancang jew Allah yang tentu kan. apa pun jadi semua tu ketentuan Allah.
first aku sampai aku tanya akak aku "weyh best dak duk sini ?" akak aku jawab "aku nak balik" hahah aku tau ah dia memang jenis kepit jew ngan family so tu aku rasa dia nak balik hahah.

so malam tu sampai jew aku memang dah tak larat nak berjalan nk g makan kt restoran ke apa ke , aku memang suruh abg kobe beli bungkus jew. makan burger jew weyh. haha and of course sampai-sampai benda paling utama aku bukak adalah email aku.

belanja sikit gambar burger hahah.



Dubai

okay hotel yang akak aku menginap ni buat mcm ala-ala rumah ni "emirates grand hotel apa bestnya hotel ni dia biasa-biasa jew tapi aku suka sebab ada part dapur and mesin basuh and dia punya pekerja friendly bgs la.. aku tak berapa pasti sangat rate dia semalam mcm mana hotel ni kejap aku share la apa yang boleh share ni ha


*take noted hotel ni memang tengah-tengah bandar bukan kat pantai jumeirah tu .. tu hotel semalam pun dah beribu huhuh . kalau korg penah pass Sheikh zayed Road, Dubai mesti nampak la hotel ni sebab dia memang dekat dengan station metro kalau kt malaysia putra or trian mcm tu lew.




 hotel yg akak n abg aku duduk ni kitaorang level 22 tu pun aku rasa mcm dah tinggi sangat dah tu. and dia ada mcm-mcm rate bilik yang abg ipar aku amik ni room premium. ada satu bilik, ada dapur ada 2 bathroom kt master badroom and kat ruang tamu.. view cantik sahaja..








                                                        lobi dia selesa jugak lew

 pool diaorang tingkat 47 ke 27 mcm tu aku tak ingat T_T. tinggi kot 



 jangan tanya pasal cos sebab aku mai akak aku memang dah stay sini and abg ipar aku memang keje kat sini . part of their home jugak lah beb.. :)


#Amieraleetakesdubai part 3

No comments:

Post a Comment