Monday, January 26, 2015

DUBAI PART 3

#Amieraleetakesdubai

okay Berjalan ah lepas abg ipar aku dah kuar dari iraq so abg ipar aku cakap ha okay nak g jalan mana ? hahahah. kelakar jugak fikir. weyh kesian kot kena kurung kat iraq 3 minggu dah la abg ipar aku cakap kat sana sejuk gila. haha kat dubai ada musim sejuk jgk tapi takde lah sampai musim salji. sejuk dia mcm rasa dekat kat genting and cameron highland ja. tpi aku rasa kalau org cakap kerja kat dubai best. weyh sumpah la aku nk bgtau yang kau takkan rasa best pun kat sana. yelah negara orang kan .. mana nak bestnya. abg ipar aku banyak gak cite kat aku. kat sini tak best sangat la apa lah. iya weyh duk sebulan jew aku rasa memang weyh tak best .....

DESSERT SAFARI DUBAI..

abg ipar aku cakap ha kalau nk g nk book ni . so aku pun okay la. sorang 150 UEA, package dia sekali dia amik korg kat hotel and ride the safari sampai lebam and ada lah dinner malam tu ha tu sekali package. dia antr korg balik hotel dalam kul 9pm. aku pun ok ah gi sorang.. best wow.. tak payah pening-pening korg sampai je hotel diaorg kebanyakkannya memang akan bg details pasal mana nak jalan best area dubai ni.. so memang diaorg akan sediakan sekali dengan brocher ke apa bagai tu semua sebab aku book pun guna under hotel agency .

okay belanja lagi lah gambar nampaknya aku ..:

perjalanan dari hotel ke safari desset dubai takes about 45 min dari tengah bandar. dalam pada tu dapat la jenguk pemandangan ibu kota and tukar sikit-sikit jadi mcm luar bandar.. cool. banyak pasir halus ja pasir depa..










 yeay sampaiii !

oouh dalam ride ni aku share group ngan mamat ni dari india diaorg ni doc fresh graduate from oman abis da kot tu datang melancong sesaja. so dapat la member baru kan.. kenal-kenal cakap-cakap. 












*aku rasa bila sampai sini skills memandu sangat penting mcm driff wey aku try nak jerit tapi hahah. tutup mulut je ah .. hahaha 

DINNER !

time kat sini pukul 5 ptg dah mcm dekat pukul 7pm so kul 6 tu kitaorg bergegas ke tempat show dia and makan .. ha kat sini ada henna free , ada jual-jual, makan-makan, and show belly dance. lah ni memang tradition dia..










oh this lovely couple celebrating their 4th anniversary weyh, aku tumpang duduk semeja ngan dia di sebabkan group aku semua lelaki kan so mcm tak manis ah pulak. and banyak jugak cite sembang-sembang. diaorg ni software engineer dari new delhi. power gak aku cite pasal nama company akak aku and abg ipar aku dia tau.. power an ? haha so bila kita berjalan sorg ni satu benda yang best kau punya english improve and dpt member baru. aku smpai skrg jew contact ngan diaorang ni thru facebook. 

#Amieraleetakesdubai 

to be continue part 4..........


No comments:

Post a Comment