Wednesday, January 28, 2015

DUBAI PART 6 AND THIS IS WILL BE END.

#Amieraleetakedubai

Aku rasa ni part paling akhir sebab banyak kot aku nk tulis tapi asyik kena draft jew sebab nak habis kan mana part yang mana best hahah. okay lah di sini aku nak tegaskan yang mana sesi pelancongan aku ni bukan sebab nak show off yelah kadang ada orang cakap , ha dia ni update blog sebab nak show off apa bagai . aku rasa hangpa tak penah kenal agaknya erti mcm mana dengan penulisan blog yang kian merendum di kalangan anak muda remaja. abih takkan lah nk update pasal cinta jew memanjang aku pun bosan kalau nak baca.

Apa pun niat kita kena betul just nk share apa yang kita ada pengalaman yang tak power mana ni so kita share lah ha kalau ada travel hack tu aku memang nak share tpi di sebabkan travel hack takde la banyak sangat. aku rasa kalau kat malaysia ni orang akan bangga kalau kita ni nak travel sorang tapi hangpa tau tak kalau nak travel sesorg ni sangat la bosan. bg aku lah memang membosankan . just create a small group yang mana kawan-kawan baru or lama yang korg serasi nak berjalan bersama. kalau mcm aku memang akan ramai nak tarik and ajak aku nak masuk and g sana sini sebab aku jenis melawak je memanjang. hahaa * angkat bakul sendiri kadang2 will be okay kan *

so masa yang di nanti dah nak datang. sebulan dah aku duduk dubai memang bosan aku rasa mcam nak menangis. kalau kat tempat yang aku rasa aku boleh survive tapelah jugak ni kat dubai kot kau cakap english bukan semua orang arab boleh cakap english. too sad. and diaorang pun bukan bekerja pun banyak pakai tenaga kerja orang luar seperti indonesia dan philipina. aku rasa negara diaorag kaya tapi lack or dari tenaga kerja yang mana org diaorang sendiri yang berkerja. tu kelemahan negara kaya and orang arab ni.

nak flight balik memang aku bersyukur sangat sebab abg ipar and akak aku nak teman balik n anak-anak dia semualah . yang paling best aku bersyukur sangat bila time nak check in beg kat flight sana sangat susah and menyusahkan bukan macam air port kita. tu la orang cakap kalau berjalan ni memang kena kumpul experience yang mana kau kena belajar mcm mana nak hadapi sorang-sorang incase pape kan.. so di sebabkan abg ipar aku ada aku tak payah nak pening kepala nak itu nak ini.

ADA ORANG SAKIT

akak aku kan preggy about 3 months or 4 months that time aku mcm kurang pasti. di sebabkan morning sickness nya yang teruk dia memang tak nak makan and tak nak minum air pun kekadang. sampai dia punya weight memang loss untill 10kg. kurus sangat .. ada kot kalau akak-akak otai yang baca blog aku ni yang kena penyakit morning sickness yang sama time preggy. so aku mcm tergerak hati cakap kat abg ipar aku suruh mintak wheel chair kat airport tu . terbaik ah layanan diaorang . walaupun kau economy class pun tapi service diaorang memang best siap weouls boleh lepak kat tempat yang mana org lain tunggu menunggu nak beratur bagai. so aku rasa kalau sesiapa yang flight jejauh and that time kau orang ada masalah kesihatan yang mana susah nak jalan or tak larat nak jalan ce try mintak wheel chair and time mintak tu memang dia akan mintak pesakit tu punya boading pass and passport .. so kitaorng memang dapat layanan yang power. cop passport pun tak payah nak beratur. baguss.. aku memang malas nak beratur panjang T_T



so kat sini banyak gak tempat yang aku research yang aku tak leh nak gi mcm

1. masjid sheikh zayed abu dhabi
2. naik burj khalifa see the view. hahah aku klcc punya jambatan tu pun aku tak pernah nak naik ni kan nak naik yg burj khalifa hish tak pelah.


and last but not least

belanja lagi gambar ..


flight DXB - KL pukul 8.15 pm (dubai time) and arrived at kl (7.30 am)

Alhamdulillah semua selamat and aku rasa mcm yeay ! aku da balik kl. ..




 muka dah lemau plus aku memang dah gemuk kbai hahaha 

alya with her beg and aku memang kena jadi mangsa ah kena bawak 2 bagpack

 bye dubai till we meet again ! i miss u 


im home ! malaysia tanah tumpahnya darahku 







bye dubaiiii....


azam tahun baru dan mungkin 3 tahun lg aku nak round asian .. <3 p="">



2 comments:

  1. bestnya dapat pegi dubai.. teringin nk tengok burj khalifa tu. tpi kat dubai ni mahal2 kan ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah xpe nnti kumpul insyallah boleh g . Aah cos living things sana high expenses. Huhuh

      Delete