Sunday, January 25, 2015

DUBAI part I

#Amieraleetakesdubai

Assalamualaikum. baru beginner jew ni nak try tulis blog as traveler. hahaha

Okay aku di laksanakan oleh akak aku yang dlu nya menetap di sana pada sekitar 2-3 bulan baru g. akak aku dah benti keje sebab terpaksa nak ikut husband nak ke sana kan. abg ipar aku pulak kena keje keluar masuk iraq. anak-anak merengek nak duduk dengan ayah. yelah weyh kalau aku pun nages. dlu zaman kecik-kecik kalau ayah tak balik pun memalam aku dah menangis. "nak ayah nak ayah" ni kan anak buah aku yang dua orang umur baru berapa.

Kejadian berlaku sangat singkat, tak tercapai akal aku nak pi dubai sebab aku malas and takut pulak lepas kes kes kapal terbang ilang tu semua. isnin akak aku whatsapp selesa aku g buat passport, khamis aku flight pergi sana. ohohoh. aku mcm confident jugak sebab kena gerak sorang an. aku cuak kot sebab airport kat negara orang lain. kat negara sendiri lain.. tu aku cuak jugak. tapi apa pun Allah ada aku redha and serah jew kat ALLAH kalau apa-apa jadi kat aku.


Hari yang aku nanti dah mai dah.. cuak wow nk gerak sorang . nak kena check in beg sendiri kalau dalam asian aku mcm boleh terima lagi ni dah kira international part. hahah. so aku buat cool ah sikit. check beg ayah antar sampai kat air port and ayah tolong lah jugak angkat brg-brg smua tu pastu ayah antar kat gate yang dia check passport tu aku rasa nak meleleh air mata jugak lah tapi weyh cool ah nak g sebulan jew. haha..








for this ticket go and return back beli economy class jew dekat RM2K. hoohoho sebab bukan ada apa-apa promotion pun. so yeah.. okay la economy dari kau titiba nak naik business class da kenapa. haha

MH162.

kalau dari perjalanan ke kl dubai memang satu flight jew ni yang aku tau. flight aku pukul 3.15pm and estimated time landed around pukul 6.15 pm waktu dubai so kalau waktu kl memang dah malam. mas memang tak banyak buat flight ke dubai tu aku pelik padahal bukan ke org nak g memana transit dubai mcm dari london ke paris ke . ha smua transit dubai ke ada orang nak transit kat hongkong? tah lew.. perjalanan kl-dubai ambil masa dalam 7 jam penerbangan. huish dah la lapar tak makan lg time aku nak g airport tu sebab rushing. aku kan suka kemas brg last min hahah. pastu kena bebel ah ngan mak aku. haha. so apa pun aku tak heran sangat sebab on board memang mas ada sediakan makanan. ptg tu siap makan nasi tomato. huyoh aku kenyang gila kot that time haha. rasa mcm nk terberak plak. hahha. tp apa pun korg kena tahu tabiat aku , aku memang tak suka masuk toilet walupun kat office aku or kt sekolah ke kt college ke..tah memang habit aku.. haha7 jam tu aku tak bgn pun p toilet aku lepak usha movie kejap and ada lah sikit2 makan, dengar lagu angkt tangan mintak air juice kat stewardess tu. haha



of course la yuna..



Dubai Airport 6.18pm dubai time, Mh162 landed. aku kuar flight pastu kejar g cari nak cop passport. ni rushing sikit. aku semput gak 3x aku benti nk duduk. haha jauh dia adoii. bukan macam kl ada train nk ke gate tu kan ni takde nya. ikut hangpa la hahha. banyak kali jugak lah aku usha gak signboard pastu lari sini kejap lari sana kejap sebab gila jauh nk menapak. so nk cop passport pun panjang dia aku nak menangis pun ada. aku duk risau sebab abg kobe dah lama kot dia tunggu kat luar tu. lepas cop passport aku rushing g kutip beg pulak. ternyata beg memang lambat sikit kau tunggu dia susun beg kau kat bawah jelah. hahaha. aku tarik beg aku dengan muka sedih ja tengok beg kena hempap. so aku ingat da smpai lah ! jauh lagi nk g ke arrival depart. perggghh menapak lagi.. tengah jalan-jalan ceh acah kim kardashian ni tarik beg . hahaha sekali ha alya peluk kaki aku. haha ewahhh.. sampai dah T_T lega aku wey..

dubai airport 





part 2

#Amieraleetakesdubai

No comments:

Post a Comment