Friday, March 6, 2015

Rezeki

Dear dairy 

Zaman ekonomi tengah merundum. Aku masih rindu saat menulis di dalam entri yang lepas-lepas yang mana aku masih di bangku sekolah, habis sekolah & aku dapat first kerja. Memory sungguh tau benda-benda mcm ni. Apa pun it really experience lah jugak bagi aku. Habis diploma first experience kerja aku was as public relation officer kat pejabat setiausaha yang mana aku rasa siapa pun yang hired company setiausaha untuk lakukan kerja-kerja update bla bla kat ssm rugi. Sebab aku rasa benda-benda ni sangat senang gila nak buat. Pastu aku benti boss takleh blah and aku pun ada silap aku jugak lah sebab melawan hahah. 

Second now was admin support. Aku rasa keje ni environment dia okay sebab semua akak-akak and abg abg ni semua melayu and senang nk communicate dalam apa jua pun cara . So aku rasa ha okay. Aizat banyak tolong aku. Thanks jat ! Pastu aku sekarang tgh belajar bersyukur and faham and terima kerja ni as tanggungjawab yang Allah beri untuk kita and smua ni adalah untuk belajar dan tanam pupuk semangat and cintakan ke syukuran tu pentingkan. Alhamdulillah masih mencuba. Aizat banyak bagi semangat la cakap " takpe nik kita start dari bawah even we have diploma" sabtu ahad boleh study tau! Okay jat aku ikut kata-katamu. Hahah ni mmber susah senang aku yang aku rasa banyak jugak dia tolong dari segi pembelajaran smpailah dah keje ni ha. Tak best friend tapi bila susah kau tunggu nanti boleh kira berapa member kau. 

So plan b aku adalah buat pjj smbil kerja memang susah tapi nak tak nak memang kena buat jugak lah sebab nak hidup yang lagi betterkan orang cakap. So mission lain dalam hidup aku RAHSIA. Tunggu jew nanti . Hahha aku hanya seorg pelakon untuk kehidupan yang tulis dan buat arahan atas lakonan aku hanyalah Allah swt semata-mata. So redha kita belajar erti bersyukur okay ! 

22 tahun dah hidup rasa mcm this is real life beb 


No comments:

Post a Comment