Thursday, April 23, 2015

dear dairy

ASSALAMUALAIKUM WBT

aku banyak benda nak cerita lately ni tapi mcm rasa haih maybe kekangan masa dengan kerja dan kehidupan seharian yang biasa aku buat memang dah berubah sama sekali. terlebih dahulu aku nak ucap syukur dan alhamdulillah sebab Allah swt panjangkan umur sampai ke hari ini dan bagi aku nikmat hidup yang tidak terhingga di sampai saat ini rasa mcm beruntung sangat dapat rezeku and hirup udara yang Allah swt berikan pada aku.  oh ha bebaru ni aku dapat kerja pun aku dah cerita kan ? yes keje baru ni gila stress tapi nak buat macam mana kan . hmm . manager aku tu berhh kerek gila bagi aku dia bossy gila. tapi nak buat macam mana dah dia kan manager. apa pun jadi aku nak stay cool sebab orang bersabar ni banyak dia punya benefit. apa pun alah tak cakap lah manager aku tu yang banyak salah and bossy . tapi aku pun banyak jugak salah. standard kot kalau budak baru masuk tapi banyak benda kau buat salah kan ? aku rasa mcm huh. tapi entah lah apa pun aku berserah dekat Allah swt kalau rezeki aku still kat sana insyallah aku jumpa lagi kawan-kawan aku ni. kalau dah takde rezeki nak buat mcm mana kan ? alah bukan tak boleh jumpa pun kan ? hahaha

stress menangis dalam bilik air <_______> 

 Aku rasa mcm aku tak pernah lalui semua benda ni dlu waktu time first time keje tapi bila keje yang ni berhh tak pernah-pernah aku stress melalak dalam toilet aku stress melalak dalam toilet tu lawak tapi takde la lawak mana sebab budak-budak officce aku semua nampak tu rasa mcm lagi aku down. yang paling bestnya adalah kawan officce aku ni siap cakap " weyh nik kau ni mcm menunjukkan kelemahan kau" Allah hai kalau dah air mata nak merembes nak buat macam mana kan ? aku cuba sekang air mata saat tu tapi aku rasa mcm aku tak mampu dah . yang paling gila kental bila aku selak weyh nages terhesak-hesak mcm sedih sangat. apa pun lesson learn weyh keje mana tak stress kan ? kalau kau asyik kena bambu dengan boss kau je kan ? haha tapi nak buat mcm mana kau senang jew weyh, kalau kau marah aku benda tu boleh meng improve kan knowledge aku memang aku setuju 200% tapi kalau benda tu mcm takde kena mengena and kalau benda tu pun datang salahnya dari diri si boss ni aku hanya mampu bersabar and kita serah jelah kat Allah kalau perangai hang buruk duk buat kat org kan ? haha

Tapi sebenarnya baru aku tau mcm mana stress nya keje dah kalau kau balik rumah kau menangis , kau memikir and dah sampai kau menangis dalam toilet tu bukan nak cakap apalah kan ? tu memang stress gila. tapi mcm boss aku cakap kau kena amik benda ni semua sebagai satu cabaran hidup nak survive weyh nak tak nak kau kena berdiri jugak mcm mana teruk boss tu maki kau ke apa ke. haha dalam dunia senang jew kau buat orang dunia ni kan bulat, tak pun kalau Allah balas jangan tanya kenapa Allah balas lagi teruk one day . bukan mendoakan tapi beringat lah korang and diri aku sendiri. hahah okay bebel panjang.

No comments:

Post a Comment