Wednesday, April 29, 2015

Stress

Dear dairy 

Aku dah bagi tau yang aku dah keje skrg ni hmm keadaan stress di sini lagi mencabar mentality aku. Balik keje jew mesti fikir mcm mana nak cari solution untuk selesaikan kerja yang tertunggak bila mana kerja itu banyak campur tangan antara pihak management and production tu sendiri. Perlu diakui aku baru sangat sangat dalam bidang ni. Basic pun aku takde . Apa yang aku ada belajar bidang lain sekali  kerja bidang lain lagi-lagi bila kau kena turun padang join benda-benda yang kau tak pernah tau. Tu aku take as adventure dalam idup lah sebab aku buat benda yg tak pernah aku buat. 

Experience keje aku tak segempak budak-budak yang join company tu. Aku hanya ada sebesar zarah kalau nk di compare kan dengan legend2 tu. Tapi apa yang aku rasa mcm kurang rasa senang bila manager kau asyik kejar kau and cari kesalahan kau dia teliti sedikit demi sedikit. Mungkin nak uji tapi sebenarnya bukan nak uji siap ada diskriminasi antara rupa paras molek ke dok ini semua merepek dan mungkin dalam penghayatan aku sepanjang aku belajar in hr ni memang tidak lah bagus di amalkan. Tapi nak buat mcm mana kalau dah orang rasa diri dia bossy. Ok leadership memang penting memang kena ada dalam diri setiap orang especially lelaki. Tapi sampai nk hina-hina orang dengan bahasa yang agak menjengkel kan aku rasa ni orang dah boleh duduk dekat hutan sambil tgk meniti perubahan dunia. Pelik. Ada lagi ke orang kt kl ni yang kawan, pekerja dia nak pandang rupa paras yang molek untuk sejuk mata memandang. Aku rasa org yang mcm ni dah elok masuk kubur tanam kepam2 tanah .

Aku xpernah nages dalam toilet tapi kali tu aku menangis sebab dah sangat tak tahan

No comments:

Post a Comment