Wednesday, May 6, 2015

ANGKUHNYA LAHAI

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..........

Aku musykil mcm mana orang boleh tahan dengan semua dia ni. dah la bekeng nak mati. aku rasa nak ketuk-ketuk jew dia ni bagi pendek. Mr manager yang aku rasa weyh la weyh poyo nak mati. bossy nak mati. entah aku memang banned gila lah kalau orang melayu baru nak naik sekali dah mcm ni. adoiii bang oii chill lah kau bukan boss besar pung...

Satu jew aku tak suka pasal dia ni. dia suka cakap aku ni ego sebab tak nak bertanya sekali dia tu apa ? berlagak nak mati ? tak tau nak control kemarahan dia ? arghh kau ingat kau punya marah jelah boleh meledak ? abis aku ni apa ? kau bagi mcm peluru mcm orang takde perasaan jew kau marah lah kau herdik la .. adoiii panas telinga aku nak jawab.. tapi fikir pasal kerja jew .. kalau memang bukan kerja memang dah lama aku pelempang dia ni. Ya Allah aku setiap hari kalau pergi kerja aku memang akan elakkan nak berjumpa dengan Mr manager ni. berhhh dia punya poyo rasa nak mintak pelempang.. like seriously la kan mulut dah la tak leh blah. kau tau nak marah orang jew. pastu suka push orang.. alahai pak oh pak rezeki tu Allah yang bagi kalau aku nak blah pun bila-bila masa aku boleh blah. like seriously memang aku rasa adoii stress kerja dengan melayu yang perangai bossy nak mati padahal bukan bos atas pung..

pastu kalau kerja orang tu senang jew nak condem abih kau punya kerja tu mcm lah bagus sangat. aku memang macam kurang bersabar sikit dengan dia ni. like seriously sampaikan officemate aku J *bukan nama sebenar* dia cakap setiap kali kalau dia buat discuss dengan si En manager ni memang dia terus akan ke surau untuk ambil wuduk. ha kau bayangkanlah betapa indah nya perangai dia ni. haihhh.. agaknya aku kalau kurang sabar memang aku dah jerit dah kat telinga dia. ha baru dia ada akal sikit mcm mana aku punya bengang ni smua. hahaha

Kadang aku rasa mcm susah sangat nak kerja bawah orang. sebab benda-benda mcm ni lah. dengan itu ini nya. aku malas nak fikir pun ada jugak . tapi since aku kerja kat sini apa jewlah yang aku dapat buat .. nak cakap aktiviti lain sabtu ahad pun aku kerja wweyh .. ce bayangkan........aku kesian dengan kawan atau pun merangkap team mate aku nama dia D *bukan nama sebenar* dia lagi kesian. kalau orang lain off hari ahad dia pun kena datang kerja sebab atas alasan yang kukuh la sangat dah kalau manager yang suruh.. tapi nak buat mcm mana mamat tu kental dia .. berhh. orang kuat iman weyh orang buat mcm mana pun kau ok jew. team-team aku yang lain jenis menurut perintah tapi haih bila dedepan kau ingat dia nak jawab ? aku pulak memang jenis be honest. ha rasa kalau memang tak leh nak pakai sangat and memang koyak abis dengan manager aku tu memang aku jawab jelah . dah tu nak tunggu dia senang hati redha hati ? nak tunggu kau punya redha hati ha abis yang aku punya redha hati siapa nak tanggung ?

Aku harap sangat lepas ni aku tak jumpa dah manusia yang semacam ini. mcm menakutkan orang jew.




the manager taik !

sambungan nanti aku malas nk fikir dia buat benda jahat dengan aku ..

itu belum lagi kalau aku cakap and cerita duit tepi kiri kanan. ish ish

1 comment: