Wednesday, August 26, 2015

Hey shah alam

Dear dairy 

Hello shah alam. Sebenarnya malu nak cakap aku homesick sebenarnya . Tapi nak cakap jugak sebab aku nak cerita pengalaman mencari rumah sewa aku ni. Ya Allah first masuk tu punyalah rasa mcm worse gila hostel yang aku nak duduk tu so akak aku decide untuk tidak menetapkan aku kt sana so aku sangat redha and bersyukur rasa mcm ya Allah nasib la akak aku tau mcm mana erti penyeksaaan. 

So alhamdulillah dapat jumpa bebudak ni. Ha aku duk serumah dengan budak diploma umah baru 18 tahun tapi bagus sangat diaorg ni . Alhamdulillah lah dapat jumpa orang yang baik-baik n bagus-bagus. Aku pun berharap bila time degree ni aku dapat jumpa bebudak yang ok. So Allah dah makbulkan doa aku. So yeay. 

So for the rent is not so bad sebab murah and okay la and yang paling best sebab rumah fully furnished and bebudak ni pun bersih and aku hanya memerlukan colorox untuk putihkan bilik air tu hahaa well aku kan mestilah nak bilik air biar berkilat. Apa pn untuk menjalani sem pertama ini aku kena struggle untuk mengejar bus sebab kereta accident so yeay memang berkicap jugak la nak kejar bus kan. Apa pun buat macam biasalah sebab da kena back to routine diploma balik. Ish harap harap la zaman kena kejar mengejar ni habis dengan cepat. Apa pun please doakan aku berjaya untuk amik degree ni. 😊 

1 comment: