Saturday, August 1, 2015

Macam biasa jew

Dear dairy

Tahun ni masih tiada apa-apa yang mengembirakan aku melainkan dapat eratkan hubungan sesama keluarga. It seem like wahh nikmatnya bila kita tengok each other rapat each other. Yelah sebab masing-masing dah besarkan and ada yang dah kahwin. Klau tanya pasal life dan hati kosong atau di kosongkan "of course masih di kosongkan demi mencari zauj yang berwibawa dan beriman" eceh haahahaha ayat mcm frust jew nik amirah? 

Takdelah aku tak frust pun tak frust bila semua tanya " eh takkan lah takde yg dah berpunya?" Aku masih rasa weyh apa punya soalan ni. Ni kot gamaknya dilemma yang di hadapi oleh akak-akak usrah aku bila umur makin meningkat. Lagi pula sebab trend sekarang kawen awal-awal lg pening. Aku rasa dah berpuluh entri aku kupas bab ni. Tahun 2015 ni masih sama. BOSAN LAH! 

Sejujurnya masih kosong alah mcm tin kosong kalau ketuk pun berbunyi-bunyi ha mcm tulah. Bukan kosong apa kosong sebab mencari yang bebetul-bebetul yang duk memain ni sampai bila lah saya ni nak serious. Senang jew konsep aku. Tak nak jalan dan kalau aku rasa menyusahkan pun aku tepis setepis-tepisnya. Dah kalau menyusahkan kan susah namanya. Itu namanya mungkin bukan jodoh yang baik. Oh plan aku untuk bulan 9 ni aku nk sambung study so rasanya untuk pelajar yang nak sambung study bila nk kawen-kawen ni macam susah sikit. Yelah nak study nak kawen dua dua nk buat dalam satu masa susah kot. 

PARENTS aku untuk bab ni soalan 2015 masih terbuka dengan sifat "ha kawen lah senang susah nak jaga kau ni" hah biarlah kalau tak nak jaga dah takpe i can take care of myself. Hahaha zaman dunia dah berkembang maju ni mana nak kenal dah face to face come on macam-macam laman social yang boleh nak cari jodoh walaupun people on net ni kadang bahaya. Bagi aku klau kauorg pandai filter diaorg ha they u go dpt lah lelaki/perempuan yang semengah sikit. 

Walaupun dalam entri kali ini tajuk dan plot cerita aku bercampur-campur harap kalian faham bagaimana rasanya perasaan aku kala ini. Ha rasa macam bercampur-campur la. 

The end 

No comments:

Post a Comment