Sunday, August 16, 2015

RAPAT JADI JAUH SEJAUH-JAUHNYA

DEAR DAIRY 

Di sebabkan kitaorang ni paling rapat dari zaman sekolah . dah rasa mcm semacam jew bila ada kawan yang jahat mulut nak melaga-lagakan kitaorang .. kalau nak ikutkan kami memang kawan dari zaman sekolah rendah. kira mcm childhood punya best friend la ni. zaman sekolah menengah pun still together and paling rasa tak best bila dah habis sekolah ada jew of our geng yang mulut tah pape. biasalah  dalam kawan-kawan ni mesti ada sorang mulut yang tah pape. aku tak salahkan dia pun mulut tah pape tapi aku just salahkan kami sebab tak mengambil langkah berjaga-jaga. 

Sejujurnya aku tak mampu nak jaga kekalan relationship tu kalau ada manusia yang suka memburukkan orang demi nk dapat attention. orang kata mcm musuh dalam selimut. mcm tak sangka pun ada. tapi sebenarnya kadang Allah datangkan mereka-mereka ni sebab nak uji kita semua itu jew. ok FULL STOP. 

Tapi bila jadi tak best bila kau rasa kawan yang kau rapat tu jauh dengan kau sebabkan orang lain mulut dan rasa kalau rapat dengan diri kita , rasa mcm kita ni mcm penyebab penjatuhan kita kat diri. so nak tak nak aku let it go biar benda ni jadi rasa mcm "eh tak payahlah kawan dengan aku or rapat dengan aku nanti macam-macam issue timbul" 

Tapi sedih lah bila kau rasa mcm tu. rasa mcm rindu nak gelak sesama dengan dia dan paling penting nak share macam-macam masalah dengan dia. tapi disebabkan ada orang tengah yang entah kenapa busuk hati kau rasa mcm tak sedap. zaman ni sekarang bukan orang nak cari musuh tapi orang nak cari kawan . tapi kalau yang dia ni nak cari musuh aku hanya mampu elak jelah. apa pun wish you goodluck. sejujurnya kalau kau tak rindu aku pun NAID aku tetapi rindu kau sebab kau kawan susah senang aku. and aku rasa banyak benda kau tahu pasal aku. dan dari aku kenal erti tak melantun bila orang cari pasal dengan kita dan bersabar bebanyak walaupun macam mana hina sekali orang buat dekat kita. tapi sebab sorang ni kita habis satu geng pecah belah. apa pun aku ni ada jew kalau kau memerlukan. dont worry my friend <3 font="">

2 comments: