Saturday, September 12, 2015

HEBAHAN BANTUAN SARA DIRI UNTUK PELAJAR NEGERI SELANGOR

Dear dairy ..

lately banyak benda nak kena settlekan dengan itu dan ini . Sebenarnya aku pun baru tau yang anak-anak negeri selangor ni layak je nak dapat bantuan negeri selangor asalkan korang study dekat University Selangor and Kuis. Aku pun sebenarnya macam baru tahu sebab dah banyak sangat benda nak kena buat time first semester ni so aku pun baru tahu. Just nak bagi amaran kepada ibu bapa mereka yang berpendapatan tinggi korang mesti malas nak buat ni semua kan ? tak pelah terpulanglah pada kalian kalau korg rasa nak buat yes u can do it kalau tak nak buat. terpulang lah tapi rugi sebab kalau anak negeri sendiri tak nak memohon.


Step dia senang jew korg perlu ada borang. ni selalunya pihak Hep yang akan sediakan borang ni. so apa pun berlaku memang korang kena mintak borang ni kat bahagian Hep . dapat borang tu dalam borang tu memang dah ajar and dah ada garis panduan untuk pelajar isi dengan mudah dan jayanya. so korang hanya perlu penat sepenatnya nak kena mintak cop dan sebagainya dari adun, ketua kampung, ahli politik dan sama waktu dengannya. ok selepas itu apalagi baca lah tarikh tutup kat form tu and korang kena hantar pada hari berkenaan ataupun sebelum hari berkenaan.


No comments:

Post a Comment