Monday, September 21, 2015

Meet my another half

Dear dairy 

Sebenarnya ego tu tak bawak kemana pun kalau nk bertekak smpai ke everest ke, gunung kinabalu dan sebagainya. Kejadian ni tak payah org jauh aku yg rasa dan alami. Alhamdulillah bila sampai tahap mcm ni aku rasa kenapa aku perlu rasa mcm tu. Org suruh keep moving sebab kawan-kawan ni bukan benda senang kau nk cari tapi aku rasa mcm okay la aku keep moving. Buat apa untuk tidak keep moving klau member kau pun walk away from ur life . Untuk hidup lebih jaya dan maju kau kena rasa "pergi mampus dengan smuaorg yang dtg bila time susah and termasuk dgn kawan baik kau yg lama yg buat kau awkward and buat mcm kau tak wujud dalam hidup dia" aku tak nampak pun kawan baik aku yg since sekolah tu boleh tolong aku infuture or jalan and be my support till now sebab smua hampeh walaupun theory ni diguna pakai oleh lecturer yg ajar aku subject sociology . Dia cakap "kawan yg zaman college, university bukan the real friend yg real friend kawan sekolah menengah n rendah sbb kita alami dunia remaja sama-sama" kau tau aku nk ckp apa ngan lecturer tu? I just want to said "sir boleh cakap kawan mcm tu baik?" Haha tp lari topic. 

Aku ni kdg jadi stress sebab surrounding like seriously mcm rasa kau pehal n pehal tp disebabkan aku terlalu mengharap kawan baik aku ni aku jd mcm buta dgn kawan-kawan yg aku anggap tak penting sgt dalam hidup aku. Tapi kau tau apa aku rasa?? Ha aku once bila aku dah cakap kau bukan kawan aku kita biasa-biasa jew selamat jalan romeo la :) 

.....

Lama tak jumpa aina almost 1 year. Aku jumpa dia balik sebab dia duduk kt area shah alam ni and of course aku yg pm dia sbb ada case ngan bf dia. Aku still tak boleh terima dia dgn ex bf dia yg merangkap mmber aku jugak break off tapi aku ni pikir "alah sedangkan suami isteri pun boleh cerai" aku as a friend mampu nak nasihat bukan aku boleh buat apa-apa pun sebab diaorg mcm best friend aku yg mcm best buddies. Tapi ending up xjumpa setahun mcm-mcm benda berlaku. Aku yg actually mcm ego jugak sebab since aku rapat ngan aina ni aku jenis tau minah ni memang ikhlas buat benda-benda dlm hidup dia. Dari yg biasa-biasa smpai lah sebesar-besar persahabatan. Aku terpanggil nk contact n meet up sebab aku rasa macam menyesal biar dia terkontang kanting susah sorg-sorg as friend gila apa do kau biar member kau sorg-sorg susah. Dalam hidup aku , aku just ada 3 org jew manusia yg really meant kt aku as friend. Saufia,sofea n aina sebab diaorg ni perangai jenis suka lebihkan aku n faham aku more than kawan baik aku yg dr sekolah rendah n ex kawan baik aku. Aku tak sangka jumpa true friendship bila aku dah kat college. Gila cool kan?  

Pesanan pihak penaja berehat sebentar bersama kit kat 

1) rendahkan ego untuk org yg kau rasa boleh bgi moral support dkt kau dalam life kau.
2) jgn anggap kawan baik dr zaman sekolah tu adalah kawan terbaik kau 
3) of course la jgn cepat touching dgn member-member korg nanti kesian merana diri sendiri
4) be very polite with each other and chill la my friend! 



No comments:

Post a Comment