Saturday, September 26, 2015

use your own property

Dear dairy

Aku mcm kesian pulak kat sorang housemate baru aku ni. housemate yg lain duk memfitnah benda yg dia tak buat. yelah wey bayangkan kalau kau tak buat org duk tuduh-tuduh tapi sebenarnya kau sendiri yg melelebih. Bila kena mcm ni aku baru fikir yg okay ni la kat bahaya duduk dengan budak-budak yang umur baru 18 tahun. Bila mana kita sendiri pernah lalui zaman begini, ajak berbincang elok-elok pun tak boleh nak bawak berbincang. sebenarnya aku macam nak reda kan keadaan tapi masalahnya ngan aku , aku kena. yg lawak nya bila cakap "kau besar ke apa ke" at the first aku tak marah pun aku faham je diaorang ni budak lagi zaman tengah angin panas. aku pun mcm ok jugak sebenarnya. Tapi tulah kesian kat sorg lagi tak pasal pulak mcm-mcm kena bash bagai. sebenarnya perempuan ni satu je keburukkan dia kalau duduk menyewa bagai-bagai ni. bila kau rasa hebat dann semua benda kau yg buat. tu jelah and of course ego kalau rasa kita takde salah org lain jew yg salah tu pun bahaya sebab tu memang dah kena check dah tahap hati dan kesucian hati kalian.

selalunya bebudak baru nak kenal dunia especially bila zaman belajar ada je yang nak tunjuk dia ni bukan jenis senang kena pijak dan bagai-bagai. tapi sebenarnya diaorg ni tak sedar ke yg diaorg memalukan diri sendiri. and aku yg nk meredakan keadaan pun tak pasal aku kena. dia senang cerita mcm ni bila kita sentiasa diri kita kt atas sampai lupa pandang kebaikkan org lain susah jugak. apa pun setiap org ada silap salahnya bukan sebab umur ke apa. senang jew, kalau kita respect org, org respect kita kalau tak. pandai-pandai lah sebab masing-masing dah besar. nasib baik dapat rumah baru and aku nk move dengan member satu class aku. lega la jugak sebab tak payah nak naik tangga, berebut parking bagai. mcm xleh blah jew duduk umah tu and sebab selalunya ada discussion group memalam and buat assignment kt kedai makan sbb nak guna wifi so aku kena berkorban nak naik tangga memalam sesorang dengan keadaan berani kan diri je. sebenarnya bahaya jugak area situ sebab kalau park kereta botol arak murah bergelimpangan dah mcm apa tah. and of course la aku dah tak tahan nk kena menapak naik tangga sampai tingkat 4 kan ? T_T

apa pun doakan lah aku dapat balik deposit sebab aku nak replace kt tmpt baru tu....

No comments:

Post a Comment