Thursday, October 29, 2015

CUKUP KITA TAU APA YG KITA TAHU

DEAR DAIRY

Ha bila dah masuk belajar ni macam-macam orang yang kau jumpa salah satunya daripada orang diam je asyik kena kita bagi idea dan mungkin orang lain dan mungkin ada orang yang akan membantah apa kau cakap. Bila bercakap kencang macam angin selaju beribu kilometer yang akan membawa kauorang jauh bergelimpangan. Bercakap soal ni aku rasa aku amik langkah yang agak berbeza bila aku rasa banyak benda aku nak kena fikir dan aku bukan jenis attention seeker. Cukup apa yang aku tahu aku rasa tak berapa nak berat sangat benda ni tapi terkadang benda ni di beratkan oleh kaum-kaum yang tak sepatutnya. Entah bila dah nak sangat jadi google macam ni perangai. Buat macam tau semua benda walhal kalau kita tak tahu benda tu tak payah lah rasa kita hau semua benda. Hidup ni bukan pertandingan kau rasa kau nak menang dan jadi no 1. Yang pastinya kadang-kadang kita kena menyerah kalah untuk nampakkan orang tu bodoh dan reverse psychology ni aku perhati je tapi last-last sendiri malukan diri sendiri.  Satunya mencanak bangun sambil menunding jari bagai bagai. Aku kadang nak gelak pun ada. Amik course yang u have to meet people tapi perangai berhhh. Kesian. So aku boleh simpul di sini yang kehadiran orang-orang just menjadi rencah adabi dan mungkin algapas untuk kehidupan student macam ni.

Tundingan jari seorang lelaki bapok tak terasa benda pun bagi aku. Maaf la kalau rasa aku kurang bercakap depan kau tapi yang pastinya aku tak perlu beria nak tunjuk yang aku ni jahat dan betul tapi yang pasti semua orang boleh Nampak siapa yang salah dan tak professional. Dan kadang aku terfikir yang aku ni rasa dah jadi mcm lelaki yang si manusia kedua ni adalah lelaki yang salah roh yang mana terkeliru dengan jasad sendiri. Nak jadi perempuan atau lelaki. Perangai tak ubah macam kanak-kanak tadika. Dan aku tak perlu nak Tarik nama-nama orang dan quotes apa yang orang yang lebih tua untuk nak jadi benteng hujah aku. Aku tak perlu nak hebahkan apa yang aku ada dan apa yang bermain di dalam ruang legar kepala aku sebab bukan semua benda boleh dipublish untuk tatapan umum yang entah aku tak tahu siapa. Riuh lah kau , bising la kau aku tak hairan.. tapi ingat seorang lelaki yang sejati I guess takkan bangun untuk menunding jari di depan seorang perempuan untuk nak menunjukkan yang dia betul. Dan itu nama lelaki yang separa yang mana dia sendiri keliru dengan diri dia. “aku ni nak jadi lelaki ke perempuan ?” well don kerana sudah menunjukkan kebodohan diri sendiri dan terima kasih kerana bagi saya menang game yang awak buat. Dan lagi satu communication between people who take tesl dan mungkin attitude dia yang di ajar untuk menunjuk-nunjuk apa yang dia ada so itu yang dah terbawa-bawa dalam kelompok begini. Oh ya terima kasih untuk pengalaman lepas-lepas aku yang mengajar aku untuk lebih berdiam dari bersuara dengan manusia-manusia yang suka memperbodohkan diri sendiri di depan orang. Oh terima kasih kerana bagi aku peluang untuk tahan marah dan aku nak ucapkan tahniah untuk diri aku sebab aku boleh menahan kemarahan aku tanpa aku menunjukkan kebodohan aku macam yang lepas-lepas aku buat. Dan aku pesan banyak kali kat kawan-kawan aku macam mana teruk pun kau gaduh dengan aku tapi kalau kau jumpa aku kat mana-mana tegur lah sebab aku bukan jenis pendendam. Dan ingatlah setiap manusia tu ada kesilapan dia sedangkan yang suami isteri pun bertekak ni kan lah kita kita ni. So respect people be polite .. tq 

No comments:

Post a Comment