Sunday, October 11, 2015

TAYAR PANCIT

Dear dairy

Di minggu yang kabur dengan penglihatan yang agak jauh sasaran dia aku ni dengan slumber je bawak kereta and dgn takde pape tapi bila nak otw balik dari class nak menuju ke kedai makan aku rasa macam ada something wrong dengan tayar belakang aku ni ha. Sekali okay memang tayar tu da koyak. so bila menimpa kejadian seperti ini kepada kaum perempuan kau nak tak nak memang kena nak urus sendiri. aku terfikir "aku dahla takde member saat tu" tapi nasib baik lah bukan aku sorang sebab which is aku dengan roomate aku. Alhamdulillah. So korang tau la perempuan dia akan fikir "oh tayar flat sebab pancit tapi bila check tayar berhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh" tu je yg aku boleh cakap. tayar memang dah koyak abis dah belah belakang.


ANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNDDDDDDDDDDDDDDDDDD..............

Alhamdulillah ada member class yang sorang ni. of course lelaki. takkan perempuan nak tolong tukar tayar kot. so aku pun terberani nak call dia. Ya Allah saat tu rasa mcm Alhamdulillah lah wei sebab tolong aku. sebab kalau takde orang nak tolong siapa entah nak tolong aku. Dan bermula la sesi nak jet tayar bagai-bagai. Oh lagi satu kalau aku nak buat time tu masalahnya aku pakai jubah hari tu. Aku dah rasa macam nak menangis dah time tu sebab of course takkan aku nak buat. Tapi kalau dalam keadaan terpaksa pergi la apa nak fikir memang aku kena buat jugak. so lessonnya di sini kalau kalian berkeseorangan tu sila lah pelajari apa yang patut sebab rasanya memang kena in case u're in trouble.

Oh iye aku nak say thanks dekat member class aku sebab tolong aku tukar tayar. "kalau takde kau yang nak tukarkan tayar aku memang tak gerak lah kereta aku ni wey"

No comments:

Post a Comment