Monday, February 29, 2016

Kawan tu hanya akan jadi kawan

dear dairy

Kehidupan ni kadang indah dan kadang buat kau rasa nak menangis. kalau hati kau orang rasa maca kena robek dengan pisau nan tajam usahkan kata-kata bahasa badan pun kau akan rasa bagaimana orang tu nak luahkan perasan dia kat kau.

Mungkin ada manusia yang pernah rasa bukan hanya aku je yang rasa. Yang mana bila kau dah sayang titiba ada je suara tah datang dari mana kata "i think we better be a good friend" sayang tu benda yang kau takkan paksa datang dalam diri kau. entah kenapa rasa tu datang nak singgah. bukan kata singgah dah menempal dah pun. tapi bila ada orang yang datang dan tak hargai apa yang kau buat tu kau akan rasa kenapa mesti kita kena kenal?

pengajaran masa lalu nampaknya aku tak ambil itu sebagai pengajaran biar masa jalankan tugas mereka cepatkan waktu ini aku dah malas nak fikir sebabnya kebanyakan akan melangkah jauh dan terus jauh dan nun jauh disana dan aku tetap kat sini.


the end


sesungguh nya kalau hati ni ada kaki aku rasa dah lama dia lari dari nak rasa perasaan yang macam ni.

No comments:

Post a Comment