Wednesday, February 17, 2016

Rezeki masing-masing

Pernah tak rasa jealous dengan orang lain atas rezeki yang dia dapat? Pernah tak rasa sakit hati tapi acah acah diam je tapi belakang-belakang abis kutuk-kutuk orang tu padahal tu kan rezeki dia.

Aku selalu rasa kalau kau org ada penyakit mcm ni cepat-cepat lah ingat tuhan dan ingat segala apa yang dia dapat tu semua sebab rezeki Allah. Kaya ni semua ujian untuk kita manusia yang takkan pernah lupa apa erti kehidupan dunia. Klau betul nak jealous ha pergi lah jealous secara baik dan bersaing secara sihat. Hati kena bersih biar minda rasa hebat. Chill la hidup ni xsemua akan kau dapat. Biarlah org lain nk mengata kau sengkek ke apa asal kau dpt makan pakai cukup tak la smpai mintak sedekah kt tepi jalan kan?

Ingat dalam kepala dah la *one day aku akan dapat apa yang org lain pakai* sebab ni semua impian dan cita-cita jangan buat ia irisan hati smpai rosak and hitam hati kauorg.

Salam sayang

1 comment: