Friday, January 13, 2017

bye bye 2016

Lesson for 2016, i learned that if you work hard, you will get what u want. I learned that you can't change people, they have to change their own. I learned that the love is about giving not receiving. I learned that life follow you, not about the other way. I learned that you can't put the same energy to other people. If they don't want to, let them, if they want, they'll find you.....Thanks 2016

Alhamdulillah for the wonderful year! dalam banyak-banyak tahun. Tahun 2016 ni ajar aku untuk jadi lebih penyabar and of course i stay calm walau macam mana cubaan and rintangan yang datang. Tahun ni jugak ajar aku supaya jangan malas kalau nakkan sesuatu dan kadang kita tak perlu untuk gerakkan diri kita pun untuk nak get attention from others. Yes!

Tapi Tahun ni jugaklah yang banyak ajar aku untuk jadi lebih penyabar dengan manusia yang kadang menyakitkan hati dan kadang merumitkan kehidupan kau. Alah tiap-tiap tahun pun aku akan jumpa manusia yang perangai macam bullshit tapi beza dia tahun-tahun yang lain kalau aku dah tak tahan aku akan memekak dkt telinga dia. "Sape suruh aku jadi mentalkan?"

Tahun ni jugak aku dapat achieve sikit apa yang aku nak dan insyallah biar achievement tu terus menerus dan aku taknak gagal di pertengahan jalan yang aku dah bina ni. Bila mana kau rasa kehidupan kau lebih bermakna tak payahlah nak fikir pasal orang lain. Tahun ni juga aku belajar erti sahabat sebenar dan buat pertama kalinya aku jumpa manusia yang sanggup nak jatuhkan kau terang-terangan tapi jangan takut sebab tuhan tu maha adil. Kalau segala usaha kau dah lakukan dengan terbaik dan mungkin kau takut kau akan gagal dan kau serahkan 100% atas usaha kau dekat Allah. Insyallah orang yang nak buat kau gagal terus dalam sesuatu perkerjaan tu mungkin akan rasa kecundangan dan kecewa sebab kau boleh laksanakan dengan jayanya. Yeay Alhamdulillah we did very well mel, acap. amirul and semua crew cmc yang bertungkus lumus menjayakan outstanding award 2016. Bangga dengan korg !


Dalam tahun ini juga aku belajar macam mana nak hargai seseorang dengan penuh kasih sayang dan jangan ada perasaan bias sedikit pun dengan diaorang. Yes bila mana aku join IOJ (Institute Onn Jaafar) Aku rasa macam kenapa aku baru tahu benda-benda macam ni wujud untuk anak-anak muda kalau nak bina jati diri mereka. feed the homeless, duduk lepak hang out dan cerita pasal mereka is the best moment yang aku takkan boleh beli kat mana-mana pun. Kenapa nak kena rasa bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang? sebab kau, aku dah kira beruntung duduk didalam keadaan selesa dan kadang kau boleh merungut bila sesuatu kerja kau tu merumitkan. Ya ALLAH nampak tak bertapa tak bersyukurnya aku kadang bila dah hidup senang dan selesa.  2016 ni banyak ajar aku erti "biar orang buat kita macam mana sekali pun, jangan sesekali kita buat orang sebab dia akan dapat balasan dia yang aku sendiri takkan tahu tapi biar itu urusan dia dengan Tuhan"

2016 ni ajar aku erti persahabatan yang berkualiti wwalaupun kau baru jumpa member tu baru kenal dalam 2,3 bulan. YES. Untuk cari kawan yang berkualiti kau tak perlukan 7-10 tahun untuk kenal diaorang luar dalam mereka. cukup lah kalau kau ikhlas dan kau tak memilih nak kwn dengan dia itu pun dah cukup. Jenis kawan kalau yang kawan dengan kau sebab nak benefits, minta di jauhkan. tapi aku harap tahun 2017 aku takkan ada masalah kawan-kawan dah sebab kau akan rasa useless umur dah tua bangka tapi still ada masalah kawan-kawan. hahahahaha standard lah kot semua orang ada kan ?

2016 ni jugaklah aku pertama kali dalam sejarah aku naik pentas sebab di atas kecemerlangan aku. thanks for the deanlist award ya ALLAH. dan tak sia-sia usaha dan penat lelah aku nak kalahkan orang in term on academic. itu dah memberangkan gaya kehidupan dan persaingan sihat.



akhir kata

thanks 2016 for rocking my world !





Bella from Ioj i meet new people !

English For All 

clique in Unisel & CMC



kambing bakar meru, Klang

Janganlah aku jadi macam food hunter lagi sebab hakak tak kuat dah nak gemuk and of course i cannot brain kalau aku gemuk mesti susah nak buat semua activity yang aku rasa aku kena buat. so start when my bestie ajak teman pegi review dia punya thesis dekat UITM Puncak Alam. Jauh makaih tapi berbaloi jugak bila mana dia ajak and tunjuk tempat best nak makan. Kambing Bakar Sahara. Kat sini bukan ada kambing bakar je macam-macam dia ada. Ada ayam penyet, bakso , sup kambing eh macam-macam lah. Tapi kalau kau mintak western diaorang takdelah sebab mostly dia served makanan melayu okay. Dan yang pasti dia tak boleh jadi tempat makanan kegemaran k1ng Coco tu sebab ni semua di served makanan melayu. Sorry coco. hahahahha

So, aku dah terjebak dengan keadaan begini aku memang tak leh nak tahan time kawan aku tanya, "kau seriouslah tak nak makan nasi wey?" Yes i am serious la wey. Jangan crush diet aku boleh tak ? aku reply dengan penuh berhemah tapi ayat makan dalam. Alah bestie aku ni boleh la sebab badan dia cekeding je kau makan lah banyak mana pun memang dia takkan naiknya badan dia. hahahahahahahahahaha. tapi to be honest memang akan rasa macam jeles la weyh sebab dia makan macam mana pun dia takkan gemuk. Dan aku harap dia akan gemuk bila dia dah kawen and dah beranak pinak nanti. Yes!

nah details kedai.

Banyak okay kambing dia. 1 set bersama dengan nasi RM10. BERBALOI SANGAT-SANGAT

KORG juga boleh type je dekat google maps Kambing Bakar Sahara




makeup stuff talk

dear my reader,

Recently i have a few comment yang come from my friends and kawan-kawan di laman social yg i dont even know them, where they come from and bla bla. So, i sangat pemalu orangnya nak buat video tutorial sebab i tak cantik. hahaha (low confident betui) so meh la i share sikit apa yang i pakai for make up daily routine.

Kalau hangpa nak tau aku adalah pengguna tegar barangan drug store yang kadang in RM50 u can get macam-macam tapi for my foundation seriously i never used yang beli dekat danau kota ke apa ke kan sebab bahaya sebab it your skin will getting worst kalau korang silap beli ke main hentam keromo. So untuk langkah berjaga-jaga sila lah pakai foundation yang berjenama and yang memang orang dah banyak review kehebatan dan kebaikkan product to. Klau nak diikutkan sekarang ni dah macam-macam jenis make up and brand yang korang tinggal pilih je and of course tak payah nak risau tahap kebersihan mereka sebab memang dah dijamin halal. especially kalau korang beli product-product berjenama tempatan. macam foundation sekarang yang tengah famous & letup alhaalfa. aku tak guna lagi tapi tgk finishing foundation ni letup wey.

so kalau tanya i foundation apa i guna ? i guna sephora sometimes and of course mac yang kadang-kadang buat aku kopak sebulan kalau nak beli foundation ni. Apa pun nah la saya share sikit gambar make up i ouls.

nah nah hakak dah payung 

fame lipstick ni power gila texture dia. 

cantik kan color dia?

makeup based from iflawless (argan oil with gold)





hasil make up tanpa filter