Tuesday, March 28, 2017

People may leave you for no reason and come for a reason

Dear Dairy,

Manusia tu memang akan senang datang dan pergi dalam hidup kita. kenapa aku cakap macam tu? sebab dah selalu kena. Tapi kadang aku pelik kenapa manusia sampai hati nak sakitkan hati sesama manusia sedangkan kau boleh ubah cara tu dengan lebih baik bukan kau pilih untuk ignore and buang semua benda tu mcm tu je. or it might be my petunjuk supaya terus moving on kehadapan and of course you have to cari lelaki yang lagi better untuk lead kau for future.

kadang-kadang aku nak gelak dengan aku sendiri sebab umur dah 24 masih bergelut dengan perasan sendiri dan sentiasa rasa diri hina gila among of the guys yang pernah datang singgah dalam hidup aku. well said, i never expect all this thing happen. Tapi jadi manusia kena lah redha dengan semua benda yang kau alami tak kira lah kau tu apa pun. Kena tabah nak hadapi semua benda ni. Bukan semua benda menyebelahi kita dan kadang everything happen for a reason ALLAH tahu kenapa dia perlu tarik someone dalam hidup kau kenapa dan sebab apa.

Buat masa sekarang ni ayat aku memang macam nak sedapkan hati but aku sangat berharap yang aku akan terus kuat nak hadap masa-masa akan datang sebab aku memang akan sentiasa ingat apa yang manusia-manusia ni buat kat aku. aku bukan dendam tapi cuma lebih berhati-hati. lelaki ni kau tak boleh nk predict dia macam mana. You dont even know what them think about us. Aku pun tak tahu diaorang nak apa and apa. Kalau berbalik kepada permasalahan memang kita kena apart sebab ada reason kukuh yang membolehkan kita jauh tapi bukan dengan ignore. Kalau dia boleh lempar kata-kata yang menguris hati kau wahai perempuan sedarlah dia tak pernah wujudkan rasa sayang pun dalam hati dia untuk kau. Tapi walaupun aku tahu semua benda ni tapi aku still buat benda sama and sama macam perempuan-perempuan yang kat luar sana buat.

Tak kisahlah apa jadi dan macam mana cara pun Allah tu nak tarik kau dari segala dosa ni tapi ingat setiap apa yang kita nak memang takkan dapat dan Allah dah bagi perancangan terbaik untuk kau. kadang aku bodoh sebab selalu percaya apa yang aku nak tu lagi penting dah terbaik untuk jalan hidup aku sampai aku lupa Allah punya perancangan tu lagi hebat dan kadang kita sendiri pun tak boleh nak jamin tahap kebahagian kita kalau Allah dah tentukan.

move on is not the easy words to say. but we have even it hurt u so much but need to moving forward for your life and future.


be strong Nik Amirah <3 p="">

No comments:

Post a Comment