Saturday, July 29, 2017

Unbox my Iphone 7+ red 128GB


Gambar Ikhlas dari En Google


Yeay Baru-baru ni Iphone 6 plus aku rosak. Aku dah stress sebab banyak sangat benda nak kena fikir and of course aku dah macam blank sebab semua benda ni jadi lepas raya and aku rasa macam haih lah banyak duit nak kena guna kalau nak baiki fone aku tu. Fone dah buat perangai sampai kena keep restarting dua tiga kali. aku dah macam adoilah! 

Someone just surprise me with this brand new iphone 7+ red ! Ya allah tak mintak pun ! seriously i bukan gold digger okay ! bukan sayang sebab nak harta ke apa. Aku dah macam serba salah nak amik sebab yelah that my problem aku tahu macam mana nk fix kes fone aku rosak!

btw thanks for having me for couple of year and still stay with me no matter what people say ! i love u not just because u give me with all this things. Tapi memang i sayang u ! hahah cliche sangat ayat macam ni nik amirah ! 

Thanks yayang <3 td="">




Melaka with the KSA clique!

Dear dairy,

It really sunny day that i can tell about my feeling right now! Hahaha sunny day engkau! hahaha so basically cuti raya abg kobe (BIL) dapat tahun ni memang tersangatlah panjang sebab entah memang abg kobe saje kot nak mintak lelama since my two little niece pun diaorang punya sekolah cuti sampai summer (sept) International school sekolah punya cuti mana nak sama dengan sekolah kita kan? so memang diaorang ikut International school holiday.

Melaka Bayou Lagoon Park Resort for the first time tidur dan jejakkan kaki ke sini. Not bad tempat dia sangat selesa and well said, it really suitable to bring all your family sebab accomandation dia sangat selesa dan sangatlah berpuas hati. Cuti raya masih panjang aku yang tak berapa nak panjang sebab dah start  naik sem kan so class memang berduyun-duyun. Tapi leceh sikit this semester class aku memang sehari sekali dan memang everyday aku ada class ! what a tiring day wey.





Stay dekat Bayou Lagoon Park Resort ni sehari semalam je sebab abg zul and the family memang kerja hari isnin. Kita pergi hari sabtu ahad tu memang diaorang dah balik. But not for me, kak tiah and her family and midah sebab memang kitaorang dah plan akan terlajak dekat melaka ni sampai hari isnin so aku memang dah prepare cakap dekat kakak aku yang aku takde class on monday walhal aku ada class (sebab aku salah tengok timetable) ahahahha! so stay satu malam dekat melaka and kitaorang sambung check in dekat quayside hotel (betul-betul dekat sungai melaka yg nak ke jonker street tu)



It connection room since aku pergi dengan kakak aku. so my Brother In law decide amik Jasmine suite. Haih anak buah aku memalam dah cakap nak naik boats nak naik boats. aku dah macam hahahah padanlah muka abg kobe sebab siapa suruh check in hotel depan malacca river ni hahhaha..

Sebelum kami check in aku dah macam bebel dekat kak tiah makanan-makanan yang best dekat melaka ni. Macam coconut shake pantai kelebang yang sentiasa beratur panjang nak mati tapi abg kobe yang pergi que so kami yang gegadis ni tunggu jelah dalam kereta. Next station weouls pergi food hunter pasal kuih keria famous yang hj jalil "kuih keria antarabangsa" ni serious mencabar iman wey. dengan panas lepas tu dengan kena beratur panjang lepas tu makcik tu boleh pulak bantai pergi amik kuih keria tu sampai dekat setengah jam dan orang ramai masih lagi que. huish.. aku dah berpeluh kicap sampai kena gilir-gilir beratur dengan kakak aku. Tapi not bad kuih keria dia memang sedap and memang lah sangat best. Berbaloi lah beratur dekat sejam setengah dan aku hampir kena stroke haba lah jugak tunggu kuih tu hahahha.

Lepas semua dah puas hati dengan kuih keria bagai tu kami nak cari makanan yang berupa nasi untuk memenuhi perut orang melayu ni. Akak aku sorang ni rajin sangat tengok benda benda viral macam ayam bebola la apalah. aku pun tak pernah tahu and aku tahu aritu pun sebab aku ada tertengok cupcakes aisyah buat review pasal makan dekat restoran ni. So, aku baru tahu nasi ayam famous dekat melaka is ei ji ban chicken rice ball. bukan nak puji tapi memang sedap dari apa yang aku pernah makan. Macam dekat shah alam seksyen 7 tu ada The chicken rice guys and kalau dekat rumah aku ni ada Nasi ayam Taman melawati yang aku rasa not bad dengan harga yang di tawarkan. service dekat kedai ei ji ban chicken rice ball memang terbaik. Dalah bersih and diaorang punya staff pun peramah sangat-sangat sampaikan aku rasa malu pulak nak mintak tambah. Hahaha!


The end