Thursday, March 5, 2020

PERLI

salam,

Bagi aku, dalam kehidupan ni tak payah nak sakit hati dengan orang, suka rasa diri kau bagus and of course selalu rasa macam kau punya life dah perfect sangat. Basically, im not living in family yang suka perli-perli sound-sound orang bagai..

Kenapa nak kena buat semua benda ni walhal kau lagi ada benda yang lagi bagus kau nak buat. Mak aku selalu pesan kalau bercakap jangan pandang dongak ke atas tapi pandang kiri kanan kau. Contohnya, kau dengan siapa dan yang pasti jangan selalu bercakap menyakitkan hati orang. Well, im not kind of person yang suka melatah and suka nak emo. unless you are my close friends.

Jangan sesekali pandang kehidupan kita dari sisi yang negatif sebab bila kau fikir macam tu and of course kau akan jadi apa yang kau fikir. Harap lah manusia-manusia yang suka perli orang sedar diri and kena fikir apa yang kau rasa bila orang sakit hati dengan setiap perkataan yang kau cakap ..

Aku tak harap banyak, harap manusia yang suka berkata-kata begini selalu fikir apa yang dia akan dapat kalau dia buat orang sakit hati.

the end

No comments:

Post a Comment