Thursday, September 14, 2017

Semester ini sudah berakhir

Dear dairy,

Muka happy tapi sebenarnya tuhan je tahu macam mana kabutnya aku this semester. 

Can i considered my blog ni as my dairy sebab what u can see i selalu put dear dairy first in words/sentences. Banyak sangat benda nak cerita klu abis this sem dengan kelam-kabut aku yang super busy and i just like ya ! i have to settle down semua benda dalam masa yang sangat singkat. Semester ni berakhir dengan cepat and of course lah dah kata short sem memang berakhir dengan sangat singkatlah. Tapi tak bagi aku. To be honest aku rasa macam ya Allah penat gila wey. dengan tidur aku rasa sangat tak cukup and i need more sleep !

Dengan kerja yang sangat berlambak yang aku kena settle down mana yang penting. Btw since ada career baru ni yang i tak pernah cerita pun dekat korang pasal part time as tutor ni. Yes i jadi tutor. Ajar form 1,2,3,4,5 semua aku ajar. Dah macam nak mati dah aku rasa sebab ke hulu ke hilir. Dengan private tuition dengan student UPSR. Dengan parent student yang suka macam nak push aku suruh aku buat kelas lebih or whatever bagai. aku dah macam what the ?!

Tapi nk buat macam mana tanggungjawab. So, far ni part time aku paling happy and suka sebab aku boleh jadi pandai balik. since dah lama sangat tinggal sejarah form 5 yang mana aku suka sangat subject ni. Aku suka nak baca balik semua benda ni and hafal. Yes aku ajar semua budak sekolah menengah punya subject. Nak mati jugaklah sebab kena baca balik soalan and of course lah kena study balik format diaorang. Tempat tuition aku ni serious memang sangat lah power. Every month ada examination bagai. So korang faham tak stress aku macam mana? dengan assignment, lepas tu dengan kena study nak ajar apa dekat bebudak ni semua lepas tu kau kena make sure kau punya bahan mengajar tu bebetul-betul ikut rules yang telah diaorang tetapkan. Perhhh mati lah nak..

So, far aku takde masalah lagi dengan mengajar ni sebab passion aku jugak nk sebarkan ilmu dekat anak-anak murid aku. Cuma adalah seorang dua student kau yang akan kurang ajar dengan kau. Ajar budak sekolah menengah ni lain sangat kalau kau ajar budak sekolah rendah. They need to be teach as an adult. Yelah takkan nak ajar style budak sekolah rendah lagi. Cuma mana budak yang kurang ajar tu aku memang ignore and buat bodoh jelah sebab banyak sangat benda nak kena fikir daripada nak fikir pasal masalah korang.

Di kesempatan ini jugak cikgu nik nak ucapkan ribuan terima kasih dekat anak-anak murid yang banyak beri kerjasama and of course cikgu nk ucapkan selamat menduduki peperiksaan semoga berjaya and of course i know you all can do it ! my pray is always for you <3 p="">


No comments:

Post a Comment