Wednesday, July 18, 2018

Ular Masuk Rumah

Petang tu memang aku off and memang aku rasa macam nak je duduk lepak-lepak dekat rumah kak tiah (akak aku no 2). Lama jugaklah lepak kat sana sampai sempat makan, tidur dan sebagainya. Aku sempat jugak teman akak aku pegi Cod barang dia dekat kawan dia yang kerja kat BERNAMA. Disebabkan akak aku ni berangkut dengan anak-anak demi keselamatan aku teman akak aku and drive lah untuk dia.

Titiba dalam tengah lepak dalam kereta group whatsapp family aku memang dah bising sebab ayah and alip dapat tangkap ular kecik tu and buh dalam bekas plastic. Perghhhhhhhhh meremang bulu roma aku sebab ULAR kot gais. Aku benda lain takpelah lagi janganlah ular sebab ngeri wei and aku memang tak suka ular. Abg aku cerita time dia nak ceduk nasi dia ingat cacing ke apa ke merayap macam patuk dekat kaki dia tapi bila dia pandang bawah perhh ular. Terus dia cool down and cari benda yang boleh nak tangkap ular tu. Yelah gais cuba bayangkan benda yang kau geli titiba ada merayap dekat kaki kau. Aku memang tak boleh wei.

Atas nasihat semua orang sebab takut ular tu berbisa abang aku lepas dia tangkap ular tu terus dia pergi klinik yelah even anak ular pun kita tak tahu dia punya bisa macam mana kan ? so doctor tu cakap ha ular ni berbisa lah bla bla. Aku pun call lah jpam di talian kecemasan 999 menurut cerita abg aku ular tu macam berdarah walhalnya abg aku tak katuk ke apa dia. So, abg aku syak memang ada ibu dia or anak ular tu baru je menetas dari telur dia. huissssssshhhhhhhhh scary like a hell kan?

Abang-abang jpam ni sampai lambat jugak gais smpai silap location lah apalah. siap whatsapp aku tnya location. so aku hantar jelah location and tunggu dengan penuh kesabaran and harap dia boleh selongkar lah nak cari mak dia. hahaha Tapi smpai-smpai aku tunjuk ular tu kat dia, dia ornag boleh kata "ni ular sampah je dik, kalau kitaorang ni main -main je ngan ular ni." aku macam kepala bana hang bang, benda ni still ular kot dan aku memang geli tahap nak mati. Abang jpam amik ular tu tanpa rasa bersalah and dia kata takde papelah. Kalau masuk lagi yang besar-besar call lah. Dia katalah. Aku mcm "haih abang-abang sekelian kami sangat lah geli dengan benda ni."


Sekian









4 comments:

  1. Walaupun ular kecil saya tetap takuttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah saya memang geli and takut adalah dekat 2 minggu rasa mcm ngeri je nak masuk dapur

      Delete
  2. hahahah serius laa abang jpam, dia dah biasa takpalah main main je, kita yang tak biasa dan geli ni haha, sobs jelah bucu sofa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan tu lah ! hahahha but for me it still a snake. dah lah ular tu macam ada darah and kitaorang syak dia baru menetas dri telur dia and for sure ada mak dia kan T_T

      Delete