Monday, December 2, 2019

Penang Shooting day 1

hi!

Lama rasanya tak pergi makan kat Penang ni. Last rasanya time buat class trip dua tahun lepas ke Penang untuk Photojournalism class. Sebenarnya ini antara pulau mutiara yang terkenal dengan pelbagai jenis makanan seperti makanan mamak style and etc. Fuhh!! kalau kat Penang memang orang akan ingat nak makan nasi kandar beratur and etc. Pasembuq, mee sotong fuhhh... Sis dah terliur ni!

Tapi kali ni berbeza bila kau kena pergi Penang untuk berkerja rasa makanan yang aku makan tu rasa macam tak berapa nak sedap sebab kena fikir pasal kerja. Memang kelam kabut sikit rasa bila kena kerja dekat tempat-tempat best ni.

Shooting ini actually untuk promosi fiesta. So, team kitaorang kena cari scene-scene menarik nak buat video.. Mencabar jugak sebenarnya keje macam ni. Selalu sangat kena pergi outstation. Apa yang best bila kau dapat kawan-kawan baru & of course kau ada dapat kenal tempat-tempat baharu. Ramai yang tak tahu sebenarnya best gila bercuti dan berjalan tempat-tempat baru dalam Malaysia ni. Budaya setempat memang lain-lain..

Kerja aku banyak jumpa dengan orang, so banyaklah jumpa pelbagai jenis dan lapisan masyarakat yang pelbagai. Enjoy sebenarnya kerja macam aku ni. Tapi kalau korang dah ada family and jenis family oriented ni memang kau akan rasa satu bebanlah sebab kena outstation je memanjang. Bagi aku, selagi muda ni kau redah jelah untuk cari duit. Kalau dah tua nanti, sakit nanti susah pulak kalau nak ke mana-mana.

Apa pun aku doakan team aku boleh berkerjasama sampai ke penghujung event and sentiasa memberikan sokongan dan dorongan to each other untuk terus capai kemajuan. cehh. sembang macam pekerja yang berwibawa kan?


Mural yang rare aku kira di sekitar bandar P.Pinang ni
Sempat makan Mee Sotong, Padang Kota ! fuhh merciikkk!



Nanti aku update lagi!


2 comments: